Microsoft, Yetkisiz Aksesuarların Xbox Konsollarda Çalışmasına İzin Vermeyecek

Üçüncü parti aksesuarların elde kalma ihtimali belirdi

Microsoft, Xbox konsollarda üçüncü parti aksesuarların kullanılmasına dair politikasını değiştirmeye karar verdi.

12 Kasım 2023 tarihinden itibaren yetkisiz üçüncü parti aksesuarlar Xbox konsollarda çalışmayacak. Eğer elinizde bu tür bir aksesuar (çoğunlukla gamepad) varsa, konsolunuzda zaten uyarı mesajını siz de göreceksiniz.

Microsoft ve lisanslı donanım ortakları, performans ve güvenlik anlamında belli kalite standartlarına uyuyorlar ve üçüncü parti aksesuarlarda bunu denetlemek mümkün olmuyormuş. Bundan sonra yetkisiz bir cihaz bağlamaya kalktığınızda yeni bir hata koduyla (0x82d60002) karşılaşacaksınız. Bu hatayı aldıktan sonra o aksesuarı kullanmayı bırakmak için iki haftanız var, sonrasında tamamen engellenecek. Bu sürenin ardından kullanmaya çalıştığınızda ise (0x82d60003) kodu alacaksınız.

Tabii bu da konsola yeni bir cihaz bağlandığında bunun internet üzerinden kontrolünü gerektirecek gibi duruyor, cihazını offline kullananlar için nasıl bir çözüm düşündüklerini bu politika hayata geçtikten sonra göreceğiz. Sony'nin PS5 Slim'e disk sürücü takmak istediğinizde internet bağlantısını zorunlu kılması tepki almıştı, bunun üzerine Microsoft'un da aynı yolu tercih etmesi ilginç.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum