Microsoft’ta Fallout New Vegas 2 Projesi Konuşulmaya Başlanmış

Henüz çok erken, ama ihtimali bile sevindirdi :)

Microsoft’un Bethesda’yı bünyesine katmasının ardından akıllara gelen ilk oyunlardan birisi Fallout New Vegas olmuştu. Sonuçta Obsidian da Microsoft çatısı altındaydı ve bu durumda bir devam oyunu düşünülebilirdi. Son iddialara bakılırsa, Microsoft da bizlerle aynı fikirde, Fallout New Vegas 2’nin hayata geçip geçmeyeceğini belirleyecek ilk adımlar atılmaya başlanmış bile.

İddianın kaynağı bir kez daha VentureBeat editörü Jeff Grubb. Kendisi içerden bilgilerle bu tarz haberler paylaşıyor malumunuz, geçmişte de birçok oyun için benzer bilgiler aktarmıştı. Bu sefer de New Vegas 2 ile ilgili duyumlarını paylaşmış durumda.

“Konuşmak için çok erken ama içinde ‘Obsidian’ ve ‘New Vegas 2’ geçen sohbetler yapılmaya başlanmış. Hayata geçirilecek olsa bile bunun yıllar alacağı ortada. Fakat en azından bu proje hakkında konuşulmaya başlanması, bir ilginin olması, oyunun gerçeğe dönüşmesi ihtimalini artırıyor. Microsoft’ta pek çok kişi, bu projenin başarılı olacağına inanıyor ve gerçekleştirilmesi konusunda hevesli” diyor Grubb.

Fallout: New Vegas, 2010 yılında serinin yan oyunu olarak çıkmıştı karşımıza. Beğeniyle karşılandı, oyun severlerden gayet olumlu tepkiler aldı. Dolayısıyla bir devam oyunu gelmesi de bekleniyordu. Hatta Obsidian yöneticileri birçok kez böyle bir devam oyunu yapabileceklerini, yapmak istediklerini dile getirdiler. Ama Bethesda ile Obsidian bu konuda bir ortak zemin oluşturamadılar bir türlü.

Her iki firmanın Microsoft çatısı altında buluşması, bu sorunu ortadan kaldırmış olsa gerek. Umuyorum proje onay alır ve önümüzdeki dönemde resmi duyuru haberini sizlerle paylaşma imkanı buluruz.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum