Mike Laidlaw, Yeni Oyun Stüdyosunu Kurdu

Tecrübeli isimler bir arada

Dragon Age serisinin kreatif direktörü nihayet kendi stüdyosunu kurdu. Yellow Brick Games ismindeki stüdyonun kreatif ekibinin temel felsefesi oyun geliştirme sürecinde 'temellere dönüş' olacakmış.

Laidlaw, BioWare'den ayrıldıktan sonra Ubisoft'ta katılmış ama yaklaşık 1 sene göre yaptıktan sonra Ubisoft'tan da ayrılmıştı.

Yellow Brick Games'in CEO'su Thomas Giroux oldu, Laidlaw ise aynı BioWare'de olduğu gibi bu yeni stüdyoda da CCO (Chief Creative Officer) rolünü üstlenmiş. Ekipte şimdilik 15 kişi yer alıyor ve Jeff Skalski, Frédéric St-Laurent B gibi isimlerin tümü de önceden Ubisoft, Bioware, Electronic Arts ve Activision Blizzard'da çalışmış ve tecrübeli kişiler.

Skalski, "dünya çapında, çok yıllık projeler üzerinde çalışarak çok şey öğrendik ama bu sefer farklı bir yaklaşım sergilemek istiyoruz" diyor. "İnsanların önde geldiği daha ufak bir ekip sayesinde etkileyici dünyalar ve deneyimler yaratacağız. Oyun sektörü çok hızlı ilerliyor, ne yöne gidileceğini belirleyebilecekken kovalamaca oynamaya hiç niyetimiz yok. Yellow Brick Games bu yüzden kuruldu" demiş kendisi.

Bakalım bu iddialarının altını doldurabilecekler mi, yoksa bu da bir süre sonra ismini bile unutacağımız stüdyolardan biri mi olacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum