Mike Ybarra, Diablo Immortal'ın Mikro Ödemelerini Savundu

İnsanlar diğerleri ücretsiz oynayabilsin diye para ödüyormuş

Blizzard başkanı Mike Ybarra gelen eleştirilerin aksine Diablo Immortal'ın mikro ödemelerinden bir hayli memnun görünüyor. Ybarra bu sayede milyonlarca oyuncuya ücretsiz bir Diablo deneyimi sunabildiklerini söylüyor.

"Parasallaştırmayı düşündüğümüzde, bunun üst seviyesinde düşüncemiz, yüz milyonlarca kişiye nasıl ücretsiz bir Diablo deneyimi sunabilir ve oyundaki her şeyin %99.5'ini oynama imkanı verebiliriz? sorusunu yanıt bulmaktı" diyor Ybarra.

"Oyundaki parasallaştırma oyun sonunda (end game) ortaya çıkıyor. Buradaki felsefemiz yüz milyonlarca oyuncunun ana hikayeyi hiçbir para ödemeden oynayabilmesiydi. Bu taraftan bakınca bunu Diablo'ya giriş olması açısından iyi şeyler düşünüyorum" diyor Blizzard'ın başkanı.

Tabii bir Diablo oyununun asıl olayının end game olduğunu bilmiyor olamaz. Sonuçta Diablo öyle bir kez oynayıp bırakılan tarzda bir oyun değil, asıl oyun hikaye bitince veya maksimum levele ulaşınca başlıyor.

Ybarra durumdan memnun çünkü oyun Blizzard'a neredeyse her gün 1 milyon doların üzerinde para kazandırıyormuş. Metacritic'teki kullanıcı notunun 0.4 ile Blizzard tarihinin en düşük notlarından biri olması demek ki kimseyi endişelendirmiyor.

YORUMLAR
gezginttt
8 Temmuz 2022 10:09

abi adama acaip sinirlendim ama dibine kadar haklı. söğüşlesinler milleti. Adamlar para basarken bizim borumuz etmez tabii. Allah akıl fikir versin bu insanlara.

Gerçekten insanların şu tüketim çılgınlığı sanal alemde bile inanılmaz boyutlarda hele ki bu kadar eleştirilere rağmen. 

Parolamı Unuttum