Minecraft Dungeons'dan Oyun İçi Görüntüler Geldi

Minecraft: Diablo?

Geçtiğimiz yıl düzenlenen MineCon'da tanıtılan aksiyon-RYO Minecraft Dungeons'tan (MD) 4 dakikalık oynanış videosu geldi. Sadece tasarımı ile orijinal oyunu andıran MD, kalan tüm özellikleri ile "Diablo'yu" andırıyor.

Daha ilk saniyelerde Minecraft'ın moblarını ve kutu dolu yapısını gözler önüne seren oyunda, alışılagelmiş craft sistemi bulunmuyor. Bunun yerine oyuncular seviye atladıkça efsun kazanıyorlar. Efsun puanlarını silahlarını ya da zırhlarını güçlendirmek için kullanacak oyuncular, bu sayede yeni özelliklere de ulaşabiliyor. Örneğin videoda karakterin efsunladığı kılıç zaman zaman mobların tamamına elektrik veriyor.


Buna ek olarak oyuna "artifact" adı verilen araçlar da eklenmiş. Bu ekipmanlar sayesinde karakterlerimiz savaş esnasında kullanılabilecek ekstra özelliklere sahip oluyor. Videonun içerisinde düşmanları geriye iten Wind Horn ve savaş esnasında düşmanlarınıza saldıran bir lama çıkarabildiğiniz artifact gösteriliyor.

Kalan diğer detaylar ise standart aksiyon-RYO oyunlar ile benzerlik gösteriyor. Örneğin videonun bir kısmında sırtında sandık taşıyan bir domuz görüyoruz. Piggybank adı verilen bu domuz sizi gördüğünde kaçmaya başlıyor. Domuzu kestiğinizde ise sırtındaki loot'u alabiliyorsunuz. Yani kendisi bir nevi treasure goblin.

Yine de oyunun oldukça eğlenceli göründüğünü söylemek mümkün. Tamamen rastgele tasarlanacak zindanlara sahip olacak Minecraft Dungeon, bu sayede oyuncuların tekrar hissi yaşamasının da önüne geçecek.

Minecraft Dungeon, 2020 yılında çıkış yapacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum