Minecraft Dungeons'ın Çıkış Tarihi Ertelenebilir

Evden çalışmak da bir yere kadar

Corona virüs salgınının oyun dünyasındaki etkisi devam ediyor. Birçok geliştirici çalışanlarına "evde kalın" talimatı vererek dijital ofislerde işleyişlerini sürdürmeye çalışıyor. Fakat bu duruma en iyi adapte olan stüdyolarda bile sorunlar baş göstermeye başladı.

Dünyayı son hızıyla etkisi altına alan COVID-19 salgını, evlerinden çalışan Mojang ekibini de etkilemiş. Stüdyonun resmi Minecraft Dungeons hesabından yayınlanan açıklamada evden çalışma sürecinin geliştirme aşamasını uzattığının altı çiziliyor. Ellerinden geleni yaptıklarını belirten geliştiriciler, oyunun Nisan ayında gerçekleşecek çıkışının ertelenebileceğini de ifade etmiş.

Minecraft Dungeons'ın çıkış tarihi Nisan 2020 olsa da elimizde net bir gün bilgisi bulunmuyordu. Birkaç hafta içerisinde çıkmasını beklediğimiz oyunun böyle bir sorun ile karşı karşıya kalması şaşırtıcı değil. Oyunun ne kadar ertelenebileceğini tahmin etmek ise oldukça güç.

Minecraft Dungeons, Diablo benzeri aksiyon-RYO türüne ait bir oyun olacak. Alışılagelmiş Minecraft görselliğini bu dünyaya taşıyacak olan oyun, pek çok yeni özellik ve ilginç mekanikler ile Mojang'ın yarattığı evreni genişletecek. Minecraft Dungeons; Xbox One, PS4, Switch ve PC üzerinde çıkış yapacak.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum