Minecraft Dünyanın En Çok Satan Oyunu Olmuş Olabilir

Tetris'in verileri hala soru işareti

Geçtiğimiz günlerde Minecraft'ın 10. yılı şerefine Minecraft Earth'ü tanıtan Microsoft, yeni bir kilometre taşının daha altına imza attı. Mojang, Minecraft'ın 10 senelik serüveninin sonunda 176 milyon kopya sattığını doğrulayarak dünyanın en çok satan oyunu olduğunu açıkladı.

Microsoft'un resmi sitesi üzerinden açıklama yapan yönetici Saxs Persson, oyunun neredeyse her ülkedeki her platformlarda satışa çıktığını vurguladı. Microsoft ve Mojang, Minecraft'ın "dünyanın en çok satan oyunu" olduğunu vurguluyor olsa da oyunun hala satış rakamları belli olmayan bir rakibi var: Tetris.

Şimdilik 170 milyon ile 425 milyon arasında satış yapmış olduğu tahmin edilen Tetris, Minecraft'ın unvanını kesinleştirmesinde engel teşkil ediyor. Fakat sonuç ne olursa olsun oyunun son 7 ayda 20 milyon kopya daha satmış olduğu da bir gerçek.

100 milyon rakamını aşan bir diğer oyunun Grand Theft Auto V olduğunu da hatırlatalım. 

Bu arada oyunu hiç oynamamış ama bir şans vermek isteyenleri de bilgilendirelim, oyunun 10. yılı şerefine Microsoft oyunun tüm versiyonlarında yüzde 50 indirime gitmiş durumda. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum