Microsoft, Pokemon Go Benzeri Minecraft Earth'ü Duyurdu!

Minecraft evrenini yanınızda taşımaya hazırlanın

Minecraft resmi olarak 10. yaşına basmış bulunuyor. Birkaç haftadır çeşitli etkinlikler ile oyuncuları heyecanlandıran Microsoft, oyunun resmi doğum gününde en büyük sürprizi Minecraft Earth'ü duyurdu.

Peki nedir bu Minecraft Earth? Oyunun tasarımcısı Torfi Olafsson bunun artırılmış gerçekliğe sahip bir mobil oyun olacağını belirtiyor. Verge'e konuşan yapımcı oyunu bir "adaptasyon" olarak tanımlarken Minecraft Earth'ün kendisine has özellikleri olacağının da altını çiziyor.

Örneğin telefon üzerinden oynayacağınız bu oyunda odun toplamak için en yakınınızdaki ağacı tekme tokat dövmeniz gerekmiyor. "Tapables" adı verilen kaynaklar bu konularda size yardımcı olacak. Bu sistemi Pokemon Go'daki Pokestop'lara benzetmek de mümkün. Minecraft'ın doğası gereği sürekli materyal toplamanız gerektiğinden, sürekli olarak hareket halinde olmanız gerekecek.

Olafsson, Mojang'ın tüm dünyayı "Minecraft ile" kapladığını da vurguladı. Yani her göletten balık tutabilecek, her ortamda biyoma uygun canlılar bulabileceksiniz. Tüm haritaya yayılacak Minecraft macerası sayesinde oyuncular aynı oyunu aynı anda tecrübe etme fırsatını bulacak.

Bu da yapılarınızın diğer oyuncular tarafından görülebileceği anlamına geliyor. Tabi bu da potansiyel bir sorunu beraberinde getiriyor: hırsızlık! Yine de bunun gerçekleşmesi için "hırsızın" burnunuzun dibine girerek bloklarınızı çalması gerekiyor. Ülkemizde bu durum biraz problem yaratabilir....

Microsoft, Minecraft Earth'ün kapalı betasını yaz aylarında açacak. Henüz tam tarih ya da betanın detayları belli değil. Heyecanlandıran proje hakkındaki diğer detayları E3'te öğrenme fırsatımız olacak.

 

YORUMLAR
darkrockv7
18 Mayıs 2019 10:16

Epic indirimleri kalkmış

Decypher
darkrockv7
18 Mayıs 2019 14:04

Bir şeyleri düzeltmeye çalışıyor olabilirler, tüm ülke mağazalarında aynı durum var şu an. İndirim mesajı duruyor ama çoğu oyunda uygulanmıyor.

Decypher
Decypher
18 Mayıs 2019 15:06

İndirimler devam ediyor, olayın ne olduğunu anladım :) Haberleştireyim en iyisi.

yusufulas
Decypher
18 Mayıs 2019 14:54

Sadece Paradox "Açgözlü" değil demek ki! :)

AvastYeScurvyDog
Decypher
18 Mayıs 2019 14:26

Paradox'dan sonra diger oyun yayinci veya yapimcilari da bu indirim sezonun kosullarina daha dikkatli bakip, bir hamle yapmis olabilirler. Ama tamamen fikir yurutuyorum, kesin demiyorum. Zira benim gordugum indirimde olan bir kac oyun var hala ama cogunlugu sanki indirim disinda gibi duruyor. Yanlisim var ise duzeltin lutfen.


Dazlak
darkrockv7
18 Mayıs 2019 13:43

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]


Parolamı Unuttum