Minecraft Earth Sunucuları Kapanıyor!

Masadan erken ayrılanlardan...

Mojang'ın Pokemon Go'nun rüzgarını yakalama sloganı ile yola çıktığı Minecraft Earth, henüz piyasadaki ikinci yılını tamamlamadan aramızdan ayrılıyor. Artırılmış gerçeklik sayesinde gerçek dünyada Minecraft tecrübesi yaşamamıza olanak sağlayan oyun, Pokemon Go kadar popüler olamamış gibi görünüyor.

Geliştiricilerin yaptığı resmi açıklamada ise suçlunun koronavirüs salgını olduğu ifade edilmiş. "Özgürlük ve çoklu oyunculu oynanış" üzerine kurulu olduğu söylenen Minecraft Earth, son bir senede elimizden alınan bu basit kavramların yokluğundan ötürü çok fazla kan kaybetmiş. Bu konu üzerinde tartışan geliştiriciler, Haziran 2021 itibariyle Minecraft Earth'ün fişini çekeceklerini açıklamış.

Hatırlarsanız Pokemon Go, salgının ilk günlerinde ufak güncellemeler ile oyunu ayakta tutmayı başarmıştı. Fakat Mojang bu rotayı izlemeyecek gibi görünüyor. Resmi açıklamaya göre Minecraft Earth sunucuları 30 Haziran 2021 itibariyle kapanmış olacak. O günden iibaren oyunu indirme şansınız olmayacak. Kullanıcı verileri ise 1 Temmuz itibariyle silinecek.

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum