Minecraft'ın PC Versiyonu, 30.000.000 Satış Rakamını Devirdi

Elmasınız bol olsun 

Minecraft’ın delilik haline geldiği günleri hatırlıyor musunuz? Şimdilerde konsollarda, tabletlerde ve telefonlarda bile oynanabilen oyun, Java tabanlı orijinal formunu aşarak farklı seviyelere ulaşmayı başarmıştı.

Tabi ki bu durum Minecraft’ın altın dönemlerini PC üzerinde yaşadığı gerçeğini değiştirmiyor. Bu sebeple Mojang, Minecraft’ın resmi sitesine bir PC kullanıcı sayacı yerleştirmişti. Firmanın yerleştirdiği bu sayaç, geçtiğimiz saatlerde 30.000.000 rakamını aştı.

Bu satırları yazdığım süre içerisinde 30.004.292 rakamına ulaşan sayaç, oyunun Java versiyonunun hala en sevilenlerden biri olduğunu kanıtlar nitelikte. Bir süredir bu rakamı bekleyen Minecraft ekibi Twitter üzerinden kutlamalara başladı.

Toplam oyuncu sayısı 150 milyonu aştığı düşünülen Minecraft, Windows Central’ın verilerine göre tüm platformların toplamında 154 milyon satış rakamını aşmayı da başarmış.

170 milyon satan Tetris'in ardından halen dünyanın en çok satan ikinci oyunu olma unvanını koruyan Minecraft’ın sitesine buradan ulaşabilir, sayfanın aşağısındaki sayaca göz gezdirebilirsiniz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum