Advertisement

Minions: The Rise of Gru, Pandemi Rekorunu Kırdı

Pandemi bitmedi, haberiniz yok mu?

Bildiğimiz sinema dünyası, 2020 yılında COVID-19 ile tanışmamızın ardından bir hayli değişti. Artık COVID öncesi ve COVID sonrası olarak adlandırdığımız bu dönemlerden ikincisine, ilginç bir film damga vurdu. Son yıllarda "meme" haline gelen sinema filmlerinden bir diğeri olan Minions: The Rise of Gru, Morbius'un aksine gişe rekoru kırdı.

2022 yılının en çok gişe getiren 5. filmi olan Minions, toplamda 300.9 milyon dolarlık gişe değeri ile dudak uçuklatıyor. COVID-19 pandemisi süresince çıkış yapan en güçlü animasyon filmi olan Minions, 2019'da Frozen 2'nin de ulaştığı 300 milyon barajını geçmeyi başardı. Hatta yapım, Universal Studios'un 4 haftada 300 milyon gişe yapan üçüncü animasyon filmi olarak tarihe geçti.

Elbette internetin bu başarımda payı büyük. Hatırlayanlar olacaktır, TikTok'ta başlayan "#gentleminions" hareketi büyük bir ses getirmişti. Genç erkeklerin siyah takımlar giyerek filmi izlemeye gitmesi bir anda ses getirince, Mr. Beast gibi YouTube ünlüleri de akıma katılmıştı. Hatta Mr. Beast, sadece bu hareket için sinema bile kapattı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum