Miyazaki Bloodborne Remake İhtimali Üzerine Konuştu

Yap bi güzellik Miyazaki-san

"FromSoftware Bloodborne Remake ile karşımıza çıkacak ama birkaç yıl boyunca yeni bir oyun geliştirmeyecek, tamam mı?" diye sorsalar hiç düşünmeden BLOODBORNE VERİN BANA diyecek birçok kişi tanıyorum ki ben de onlardan biriyim. Yıllardır bu PlayStation 4 klasiğinin yeni versiyonu gelsin, hatta PC'ye de gelsin diye bekleyip duruyoruz ama bu konuda herhangi bir hareketlilik yaşanmıyor.

FromSoftware patronu Hidetaka Miyazaki, Shadow of the Erdtree fragmanının ardından verdiği röportajlarda birinde Bloodborne Remake hakkında da konuştu.

Miyazaki Eurogamer röportajında bu konu açılınca "hala daha çok sayıda kişinin bu oyun hakkında tutkulu olduğunu görmek beni çok mutlu ediyor" dedi.

"Bu bizim için de çok değerli bir oyun, bu oyunu en az hayranlarımız kadar önemsiyoruz" diyen Miyazaki, Bloodborne'un yeni nesil donanımdan faydalanacak bir oyun olmadığı konusuna ise şöyle açıklık getirmiş:

"Bence yeni bir donanımın olması bu remake versiyonlarına kesinlikle değer katan bir şey. Önceki nesil donanımda yapamadığımız şeyleri, sunamadığınız bazı ifadeleri yeni donanım sayesinde hayata geçirebiliyorsunuz. Ama bunun tek sebep olduğunu söyleyemem. Tamamen kullanıcı gözüyle yaklaşacak olursam, modern donanımlar aynı zamanda oyuncuların tüm bu oyunları daha bir takdir etmesini sağlıyor. Basit bir sebep olsa da, bir oyuncu olarak erişebilirliğin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bence bu da eski bir oyunu yeni bir platforma getirmek için itici güç olabilir."

Miyazaki tüm bunların ardından Bloodborne Remake fikrinin hayata geçip geçemeyeceğine, PS5 veya PS6 için çıkıp çıkmayacağına dair soruyu ise kesin bir şeyler söylemediği için özür dilerek geçiştirmiş, ama bunu isteyen oyuncuların sayısının çokluğunu görmekten çok mutlu olduğunu tekrarlamış. "Oyuncu topluluğundan böylesine tutkulu sesler yükseldikçe elbette biz de çok heyecanlanıyoruz, bu anılara sahip olduğumuz için ne kadar şanslı olduğumuzu hissediyoruz" demiş üstad.

Bence olur bu iş, siz ne düşünüyorsunuz?

YORUMLAR
mokanalpa
24 Şubat 2024 10:19

Bu tarz oyunlar sıkmaya başladı artık,güzel oyun tamam fakat abartılacak kadar da değil bence.

Atlas Estrella
22 Şubat 2024 19:38

Bu oyunu o kadar çok oynadım ki, ezberledim her sahnesini. Artık doydum. Remake'den ziyade Bloodborne 2 yapsın üstad.

Parolamı Unuttum