Miyazaki Souls Oyunlarını Ico'ya Borçlu Olduğumuzu Söylüyor

Ico'nun 20. yaşı kutlu olsun

Souls serisinin yaratıcısı Hidetaka Miyazaki, oyun sektöründeki varlığının sebebibi PS2 oyunu Ico olduğunu söyledi.

Ico'nun Japonya'da yayınlanışının 20. yıldönümü şerefine Famitsu'da yayınlanan röportajlardan birisi de Miyazaki'ye ait. Miyazaki "eğer bir arkadaşımın evinde Ico'yu oynamamış olsaydım, video oyun sektörüne girmemiş olurdum" diyerek Ico'nun hayatındaki bu önemli adım için ne kadar önemli bir yeri olduğunu anlattı.

Fumito Ueda tarafından yaratılıp yönetilen Ico, bundan 20. yıl önce PS2 için yayınlanmıştı. Team Ico'nun bir sonraki oyunu da zaten Shadow of the Colossus gibi bir diğer ünlü isim oldu.

"Üniversiteden mezun olup yeni bir işe başladığımda bir süre oyunlardan uzak kaldım, sonra bir arkadaşımın evinde tavsiye üzerine Ico oynama şansına eriştim. Hayal bile edemeyeceğim kadar güzel bir deneyim ve hikayeydi. İşte o zaman çalışmakta olduğum firmadan ayrıldım ve FromSoftware için çalışmaya başladım. Bir oyun hayatımı değiştirdi derken abartmıyorum, gururla söylüyorum ki bu oyun Ico'ydu ve bu bir Ueda oyunuydu" diyor Miyazaki.

İleride bir gün de biri çıkıp "Dark Souls hayatımı değiştirdi" diyebilir, çünkü Miyazaki de Ueda gibi oyun dünyasının şu anda yaşayan efsanelerinden birisi.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum