Mobil Cihazlar Artık Activision'ın En Büyük Platformu

İlerleme kaydeden tek platform

Oyun dünyasının en büyük aktörlerinden biri olan Activision Blizzard'ın açıkladığı son mali raporlara göre artık firmanın en büyük gelir platformu mobil cihazlar oldu.

31 Aralık'ta biten son çeyrekte Activision mobil platformlardan tam 633 milyon dolar gelir elde etti. Firmanın konsollardan elde ettiği gelir 595 milyon, PC'den gelen miktar ise 521 milyon dolar olarak açıklandı.

Gerek konsol, gerek PC gelirleri bu dönemde gerilerken, ilerleme kaydeden tek platform da mobil cihazlar oldu. Activision geçen sene aynı dönemde konsollardan 808 milyon dolar gelir elde etmişti ki bu da 213 milyon dolarlık bir gerilemeyi gösteriyor. PC'deki kayıp ise 206 milyon dolar. Activision'ın mobil gelirleri ise geçen seneye kıyasla 37 milyon dolar artış gösterdi. Muhtemelen bu artıştaki aslan payı da Call of Duty: Mobile'a aittir.

Geçtiğimiz sene Activision Blizzard'ın gelir tablosunda konsol başı çekiyor (%34), onu %31'le PC ve %25'le mobil cihazlar takip ediyordu.

Activision'ın elindeki tüm serileri potansiyel bir mobil uyarlama olarak gördüğünü biliyoruz, zaten yakın gelecekte Diablo'yu da mobil cihazlarda göreceğiz. Yine de buradan Activision'ın PC ve konsolları ikinci plana atacağı anlamını çıkarmamak lazım, firmanın gelirinin çok önemli bir kısmını da konsol ve PC'den elde edilen gelirler oluşturuyor.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum