Mojang Hayvanları Korumak Adına Minecraft'a Güncelleme Yapacak!

Hemen oyunu yasaklasaydınız yahu, uğraşmaya ne gerek var...

Minecraft topluluğu yaklaşık iki haftadır bir konu üzerinde hararetli şekilde tartışıyor. Tartışmaya sebep olan şey oyundaki papağanların evcilleştirilmesi için kullanılan çikolatalı kurabiyeler. Tartışmanın merkezinde ise şu düşünce var:  Minecraft oynayan çocuk oyunda yaptıklarını gerçek hayatta da yapmak isteyebilirler ve istemeden de olsa evcil hayvanlarını zehirleyebilirler!

Tartışma ilk başta anlamsız ya da saçma gelebilir. Fakat çevrenizde/birlikte yaşadığınız bir çocuk varsa ve onların düşünme/fikir yürütme şeklini gözlemlediyseniz konu bir anda ciddi bir hale bürünebiliyor. Çünkü çocukların ne kadar naif düşünebileceklerini ve çikolatanın hayvanlara, en azından evcil hayvanlara nasıl zarar verdiğini biliyoruz.

Birçok oyuncu konunun "oyunlar çocukları kötü etkiliyor" düşüncesine bağlanacağından yakınıyor, fakat bence bu sefer doğru bir noktaya parmak basılmış.

Mojang'dan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı. Fakat Motherboard'dan Jason Koebler kendilerine ulaştı ve şöyle bir yanıt aldı:

"Eğer Minecraft'ın çocuklar üzerinde bir etkisi olacaksa bunun pozitif şekilde olmasını istiyoruz. Bu yüzden oyunda papağanların evcilleştirilmesi ve üremeleri için kullanılan eşyayı 1.12 güncellemesinden önce değiştireceğiz. Bu iş için kurabiyeyi kullanmamızın iki sebebi vardı. 1) Oyunda kurabiyelerin bulunması için bir sebep olması. 2) Nirvana'nın "Polly" isimli şarkısına ince bir gönderme. Çikolatanın gerçek papağanlara nasıl zarar verebileceğini düşünemedik."


Bence konunun gündeme getirilmesi ve Mojang'in aldığı karar gayet yerinde. 1.12 güncellemesi için hala net bir tarih verilmedi, fakat Minecraft topluluğu kurabiye sorununun çözülmesi için çok fazla beklemeyecek gibi gözüküyor.

Not: Haberi yazarken Minecraft'in yasaklanma konusu ve oyunların çocuklar üzerindeki etkilerine uzun uzun giresim geldi ama şimdilik kısa tutup sadece sizleri bilgilendirmek istedim. Bu konuları bir ara çayımızı, kahvemizi alıp konuşuruz...

YORUMLAR
Parolamı Unuttum