Monkey Island Serisi, Kutulu Antoloji Seti Şeklinde Yayınlanacak

30. yılı kutuyla kutluyoruz

Monkey Island serisi 30. yıldönümünü kutlamaya hazırlanıyor ve bu özel yıldönümü için Limited Run Games ve Lucasfilm Games işbirliğiyle içinde serinin çeşitli oyunlarını barındıran kutulu bir antoloji seti yayınlanacak.

Point and click adventure oyunları denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Monkey Island efsanesi, 1990 yılının Ekim ayında The Secret of Monkey Island ile başlamıştı. 2020 yılının Ekim ayında ise bu özel set kutulu halde karşımıza çıkacak.

Yayınlanan görsele göre antoloji setinin içerisinde The Secret of Monkey Island, The Secret of Monkey Island Special Edition, Monkey Island 2: LeChuck’s Revenge: Special Edition ve The Curse of Monkey Island bulunacak. Ancak bu görselde bir hata olduğunu düşünüyorum, çünkü ilk oyunun hem orijinal, hem Special Edition versiyonları var ama ikinci oyun için sadece Special Edition tercih edilmiş görünüyor. Görselde 2000 tarihli Escape from Monkey Island logosu yok, ama Limited Run'ın tanıtım videosunda açık biçimde logosu görünüyor. Sonuçta yine Lucas Arts tarafından geliştirilip yayınlanan, bu dördüncü oyununun antolojide olmaması zaten anlamsız olurdu. Telltale Games'in Tales from Monkey Island serisi de yok, ama onu biraz daha spin-off olarak düşünebiliriz sonuçta.

Yani o görselde sanki bir logo hatası yapılmış ve ilk oyunun hem orijinal, hem de SE versiyon logoları konulup Escape from Monkey Island unutulmuş gibi. Herhalde yakında net bir açıklama yapılır.

Bakalım bu güzel setin fiyatı nasıl olacak?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum