Moon Studios Neden Satılık Olmadığını Net Biçimde Açıkladı

CEO'sundan ve kurucu ortağından ayrı ayrı mesajlar

Microsoft'un ani bir kararla aralarında başarılı Tango Gameworks ve Arkane Austin'in de bulunduğu dört stüdyoyu kapatması gündeme bomba gibi düştü. Özellikle de sosyal medya Microsoft'a ve Xbox'a yönelik eleştirilerle dolu.

Bunun üzerine dün Ori'den ve şimdilerde No Rest for the Wicked'dan tanıdığımız Moon Studios'un CEO'su Thomas Mahler şöyle bir mesaj attı:

"Beni yıllardır neden Moon Studios'u büyük bir yayıncının satın almasına izin vermediğim konusunda darlayan herkese... İşte bu yüzden. Ben 90'ları yaşadım, EA'in satın aldığı küçük stüdyoların başına neler geldiğini gördüm. Bir daha asla."

Bugün de Moon Studios'un kurucu ortağı Gennadiy Korol sazı eline aldı ve neden satılık olmadıklarını ve olmayacaklarını güzel bir mesajla özetledi:

"Moon'un satın alındıktan sonra asla kapatılmayacağına dair %100 garanti verilse bile (ki bunu kimse garanti edemez) bizim gibi tutkulu geliştiriciler için satın alınmanın temel sorunu, adrenalini ve kendi kaderinizi kendiniz çizmenin keyfini kaybetmenizdir.

Gerçek sihir kendinizi tam olarak güvende hissetmediğinizde, başarı garanti olmadığında, risk almakta özgür olduğunuzda, büyük hayaller kurduğunuzda ve her şeyi doğru yapmak için çok çalıştığınızda gerçekleşir. Kendinizi zorlamak ve ortaya en iyi işinizi çıkarmak için risklerin de yüksek olması gerekir.

Bir şeye tamamen ve bütünüyle sahip olmadığınızda, tüm kararlarınızdan ve eylemlerinizden aslen sorumlu olmadığınızda ve etkilenmediğinizde aynı şeyi hissetmezsiniz. Aynı sevinci hissetmediğinizde veya emeğinizin karşılığını eleştirel ve mali olarak almadığınızda bu durum daha da fena olur.

Bizim için doğru olan tam olarak bu. Başkalarını yargılıyor veya stüdyolarını satmakla yanlış yaptıklarını söylüyor değilim. Kendi inşa ettikleri bir şeyi satmak tabii ki onların haklı. Hayatta bulunduğunuz yere bağlı olarak böyle bir hamle çok mantıklı olabilir. Belki de bayrağı devretmeye ve yolunuza devam etmeye hazırsınızdır. Ya da belki de satın alınmanın şirket kültürünüz için hala işe yarayacağını ve kendinizi parasal olarak da güvence altına almak için iyi bir yol olduğunu düşünüyorsunuz.

Gerçekçi olalım - hepimizin bir "bedeli" var ve o "büyük maaş gününü" düşünmek *son derece* cazip olabilir. Nefesinizi vermek ve gerçekten de bu işi başardığınızı hissetmek. Bu sizin ve ekibiniz için hayat değiştirici olabilir. Ancak bir yaratıcı olarak bu sizi gerçekten mutlu eder mi?

Biz Moon ile kendi şansımızı kendimiz yaratmaya karar verdik. Her şeyden emin olmamanın yaşattığı o adrenalini hissetmek, risk almakta özgür olmak, cesur olmak ve hayatımızın en iyi işini yapmak için kendimizi zorlamak istiyoruz.

Bu nedenle, "güvende olacağımıza" ve kapatılmayacağımıza dair tam garantimiz olsa, hatta ucunda paraya çevrilmeyi bekleyen büyük bir çek olsa bile Moon'u çok uzun bir öngörülebilir gelecekte satmayı aklımızdan bile geçireceğimizi sanmıyorum."

Sizce de çok güzel konuşmamış mı?

YORUMLAR
Atlas Estrella
9 Mayıs 2024 11:42

Şiir gibi konuşmuş, ağzına sağlık. Ben de bazen böyle şeyler söylüyorum, herkes bana uzaylıymışım gibi bakıyor.

Parolamı Unuttum