Mortal Kombat: Komplete Edition Steam'e Veda Etti

Ama neden?

Mortal Kombat: Komplete Edition artık Steam üzerinden satılmıyor ve sebebiyse hala daha tam olarak belli değil. Oyunun Steam sayfasından kaldırılma nedeni olarak 'yayıncının isteği üzerine' ibaresi var ama buna yol açan şeyin ne olduğu konusunda net bir açıklama yapılmadı.

Mortal Kombat'ın yayıncısı Warner Bros ve Resetera forumlarındaki yaygın kanıya göre oyunun kaldırılma sebebi misafir dövüşçülerden birinin Freddy Kruger olmasıyla alakalı olabilir.

Komplete Edition Steam'e geldiğinde konsollardaki tüm DLC'leri de içinde barındıran komple bir paket olarak sunulmuştu ve bunun içerisinde Nightmare On Elm Street serisinin ünlü kötüsü Freddy Kruger da vardı. Ancak 2019 yılının sonlarında normalde Warner Bros'un sahibi olduğu New Line Cinema'nın Elm Street uluslararası hakları zamanını doldurdu ve haklar Wes Craven'a geri döndü. Filmlerin ve karakterlerin Amerika'da hakları hala WB'de, ama uluslararası haklara sahip olmayınca bu tür karakterleri serbestçe kullanabilmeleri de mümkün olmuyor.

Ancak bunun sadece bir tahmin olduğunu belirtmek lazım. Sonuçta Xbox Store'da hala Freddy DLC'si satılıyor, üstelik Komplete Edition PS3 için de PS Store'da bulunabiliyor. Yani oyunun Steam'den kaldırılma gerekçesi çok daha farklı olabilir.

Yine de çoğu oyuncunun tercih ettiği Mortal Kombat oyunlarından biriydi Komplete Edition, umarım anlaşmazlık neyse çözülür ve Steam'e tekrar geri döner.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum