Mortal Kombat'ın Devam Filminden Haberler Var

Sanıyorum ki bu sefer turnuva göreceğiz

Warner Kardeşler çatısından geçtiğimiz yıl vizyona giren Mortal Kombat filmi belki de son yılların en büyük hayal kırıklıklarından birisine imza atmıştı. Sinemalarla aynı anda HBO Max üzerinden de yayınlanan filmin gişesi de doğal olarak tatminkar değildi. Simon McQuoid'in yönetmenliğini yaptığı film sadece kötü bir oyun filmi olmakla kalmamış, aynı zamanda hikaye olarak da ciddi anlamda sınıfta kalmıştı. Ancak bu başarısızlıktan sonra fatality yapmaya ara vermeyen stüdyo devam filmi için hazırlıklara başladı. 

İlk filmin senaryosunu Greg Russo kaleme almıştı bu sefer film için yeni bir senarist ile anlaşan stüdyo rotayı MCU'ya kırdı. Marvel'ın en taze dizisi Moon Knight'ta da senarist olarak gördüğümüz Jeremy Slater devam filmini yazmaya başladı. Slater'ın son açıklamaları filmin gidişatı hakkında bilgi veriyor;

"Şu ana kadar işler epey eğlenceli bir şekilde ilerliyor. Senaryonun neredeyse yarısı bitti. Yönetmen, stüdyo ve oyun ekibiyle çok yakın bir çalışma halindeyiz. Şu an için hikaye hakkında herhangi bir şey söyleyemem ancak şu bir gerçek ki son seferden çok ciddi dersler aldık. Hayranların nerede tepki gösterdiğini, nereyi sevdiğini biliyoruz. Hangi kısımlarda işlerin yolunda gitmediğinin de farkındayız. Yani demek istediğim ilk filmde işe yarayan kısımlara yoğunlaşma şansına sahibiz ve bunu daha iyi hale getireceğiz. Böylece izleyici kitlemize çok daha iyi bir deneyim sunabileceğiz. Amacımız oldukça tatmin edici, heyecan verici ve beklenmedik bir film çıkartmak."

İlk filmin iyi yanları denilince kafamda Mortal Kombat filmi tekrar canlandı ama pek iyi bir şey aklıma gelmedi. Sadece Sub-Zero'nun filmde kullanılış tarzı epey hoş olmuştu. Onun dışında adı Mortal Kombat olan bir filmde turnuva görmeyişimiz, Johnny Cage'in noksanlığı yavan hikaye akışı ve yeni karakterin anlamsızlığı gibi bolca negatif unsur filmle beraber çağrışım yapıyor. Umuyorum ki Jeremy Slater'in de dediği gibi ilk filmden değeri dersler çıkartılıp, gerçekten markanın hakkını veren bir filmi bu kez izleyebiliriz. Mortal Kombat 2'nin henüz resmi bir vizyon tarihi bulunmuyor. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum