Mount & Blade II: Bannerlord’dan 20 Dakikalık Oynanış Videosu Paylaşıldı

At ve Pusat 2: Sancakbeyleri… Pek yakında sinemalarda :)

Mount & Blade II: Bannerlord için çok uzun süredir bekliyoruz. O kadar uzun süredir bekliyoruz ki artık espri malzemesi olmaya başladı. Gelin görün ki halen bir çıkış takvimi açıklanmış değil.

Biz ucu açık bekleyişimize devam ededuralım, arada beta testi ile ilgili görüntüler de paylaşılıyor:

> Mount & Blade II: Bannerlord’un Çok Oyunculu Sınıf Sistemi Açıklandı

20 dakikalık bu oynanış videosunda oyunun Skirmish bölümünden bir kesit görüyoruz. Kimileri beğenmiş, kimileri eleştiriyor. Bizlerse ucu açık bekleyişimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Ne dersiniz, Gamescom’da bir çıkış tarihi duyar mıyız artık?

YORUMLAR
Pixlik
7 Ağustos 2019 02:11

100 kişilik bir şirket 7 yılda ellerindeki oyunu sadece bu kadar geliştirebiliyorsa... No man sky in kısa zamanda neler yapabildiğini yada tek başında bir indie yapımcının günümüzde neler üretebildiğini gördükten sonra... En azından bu süreçte yer alan genel müdür kaçar gibi istifa etmek yerine oyun çıktıktan sonra tepkileri kabul etse... Bugünde hiç cümle tamamlayasım...

osmanzi
6 Ağustos 2019 17:33

“İyi şeyler birdenbire olur; bu kadar bekletmez insanı. Sürüncemede kalan heyecanlardan ancak kötü şeyler çıkar. Ya da hiçbir şey çıkmaz." demiş Oğuz Atay.

2005 yılında betasını satın alarak (ki o zamanlar bu yaptığımızın Early Access olduğunu bile bilmiyorduk.) yıllarca oynadığım Mount&Blade'in devam oyununun bu kadar sürüncemede kalması beni çok üzüyor. Ne kadar TaleWorlds ekibinin bu işten başarılı ve karlı bir şekilde çıkmasını istesem de bu kadar uzayan development beni bile temkinle yaklaştırıyor.

TL;DR: Lütfen çöp olmasın.

berkaysezer67
osmanzi
9 Ağustos 2019 23:42

5 satır "yazıya" TLDR çakmak... en sevdiğim.

osmanzi
berkaysezer67
20 Ağustos 2019 15:13

Senin gibileri de düşünüyoruz çocuğum korkma.


sSnake
osmanzi
6 Ağustos 2019 18:15

Şahsen benim de başarılı olması için temennimin önceliği, TaleWorlds'ün Türkiye'de daha ciddi projelerin geliştirilmesine önayak olması maksadını taşımaktaydı. Ancak önceki serilerden başarılı hasılatlar elde etmesine rağmen bu kadar uzayan geliştirme süreci, kanaatimce Türkiye'de bir çok geliştiricinin hevesini ciddi oranda kırmakta. 

Dile kolay, Türkiye'de daha akıllı telefonlarla mobil oyunlar bile zirve yapmamışken, kendi oyun motorlarıyla ilk defa böylesi büyük bir proje hayaliyle yola çıkan bir stüdyo başarıyı da ilk girişim olmasına rağmen zirvede yaşıyor. Oyuncuların beğeni ve ilgisini kazanmaktan öte prestijli medyalarca oynanması gereken en iyi oyunlar listesine dahil ediliyor...

Bu tür bir gelişme çizgisi her ne kadar diğer potansiyel geliştiricilere ilham kaynağı gibi dursa da Bannerlord ile uzayan geliştirme süreci Türkiye'deki hemen her geliştirici ve finansal sponsorun PC ve konsol pazarında incelikli ve iddialı projeler geliştirme fikrini silip süpürdü. Mount&Blade markası üzerinden kazandıkları hasılatlara rağmen bir devam oyunu için bu kadar zaman ve beraberinde tabiki ve en önemlisi ciddi bütçe harcaması, ODTÜ gibi Türkiye'nin en prestijli üniversitesinden birinden çıkanları bile mobilde balon patlatma oyunu geliştirmeye yöneltebiliyor. Kısacası ilham kaynağından çok korku tüneli gözüyle baklıyor.

osmanzi
sSnake
9 Ağustos 2019 13:45

Biraz geç gördüm kusura bakma ama şu yorumun o kadar doğru ki, tek başına 4 yanlışı doğruya çevirir.

Şimdi aklıma geldi, acaba kassak şöyle bir data bulabilir miyiz: Witcher 1 Satışları vs M&B Satışları kıyaslaması yapsak ne çıkar merak ettim. :)


mokanalpa
6 Ağustos 2019 14:21

oynanış çok kötü ya çağlar öncesinden kalmış gibi şu zamanda robot gibi dönen karakterleri görmek hele bunca zamandan sonra insanın yapmayın bu oyunu bırakın diyesi geliyor ben ilk videoyu izledikten sonra umutsuztum oynanış olarak şimdi daha perçemleşti düşüncem.çok kötü oynanışlı bir oyun geliyor burdan yazıyorum.

AvastYeScurvyDog
mokanalpa
6 Ağustos 2019 14:59

Bannerlord'un asil one ciktigi alanlar, rpg, strateji, us/ordu kurma uzerine degil mi zaten? Yoksa ben mi yanlis biliyorum. Ilk oyunda oynanistan ziyade bu konulara agirlik veriyor gibi idi. Tahminimce 2. oyunda da oynanisi degistirmeyip, diger alanlar gelistirmeye calisilmis.

Bu arada ekleyeyim, ilk oyunu hic oynamadim, sadece izlediklerimden ve takip ettiklerimden yola cikarak bunu soyluyorum. Oynayan birisi dogrular ya da duzeltir ise dediklerimi sevinirim.

mokanalpa
AvastYeScurvyDog
6 Ağustos 2019 15:39

ilk oyunu pynadım oynamaya çalıştım doğrusu

oyun dediğin gibi fakat strateji derken sıra tabanlı değil gerçek zamanlı.yine diyorum eğer gerçek zamanlı yapacaksan oyunu karakter hareketleri daha rahat ve doğal olamalı animasyonlar çok kötü yo sıra tabanlı yapacaksan ozaman mekaniği ona göre yap.ben bu oynanıın günümüze yakışmadığını söylüyorum fakat oyun sesleri felan beğendim.


Parolamı Unuttum