Mount & Blade II: Bannerlord’da Nasıl Para Kazanılır?

Kasamız dolup taşsın

İnsanın inanası gelmiyor, Mount & Blade II: Bannerlord sonunda çıktı mı yani? Gerçi henüz tam sürümü değil, erken erişimdeyiz. Erken erişimin de ne zamana kadar süreceği henüz belli değil. Ama olsun, yine de artık oynayabilir durumdayız ya, bu da bize yeter :)

Hazır büyük özlemle beklediğimiz bir oyuna daha kavuşmuşken, onunla ilgili de ne var ne yok hızlıca bakalım, değil mi? Mount & Blade II: Bannerlord'da işimize yarayacak en önemli şeylerin başında para kazanma yollarını öğrenmek geliyor. Aslında pek çoğumuzun üç aşağı beş yukarı fikri vardır; ama yeni başlayanları da düşünerek hızlıca bir göz atalım, bakalım kasamızın altınla dolup taşmasını sağlamak için neler yapabilirmişiz:

Görevleri Tamamlamak

“Hiç kimsenin aklına gelmezdi, iyi ki söyledin” diyeceksiniz doğal olarak, ama ilk para kazanma yöntemimizi belirtmeden geçmek de olmazdı. Oyundaki çeşitli derebeylerinden (lord mu deseydim?) görevler alıp tamamlamak, para kazanmanın yollarından birisi. Bazı görevler hatırı sayılır miktarda para kazandırıyor.

Haydutları Avlamak

Oyunun en temel özelliklerinden birisi haydut avı. Hem daha büyük boyutlu savaşlar için iyi bir idman oluyor, hem birliklerinizi geliştirmenize imkan veriyor, hem de üzerine para kazanıyorsunuz, daha ne olsun? Bazı derebeylerinin verdikleri görevler arasında da haydut avları yer alıyor. Hem o lord ile ilişkinizi geliştirmek hem de gelir elde etmek için güzel bir fırsat.

Köyleri Talan Etmek

“Bir yandan haydutları haklayıp bir yandan haydutluk mu edeceğiz?” diye sorabilirsiniz, ama oyunda sık sık başvurulan yollardan birisi de köylere saldırıp ganimet toplamak. Yalnız bir köye saldırdığınızda, o topraklara hükmeden derebeyi ile aranızın açılacağını, sonrasında onun da size saldırabileceğini göz ardı etmemek gerek.

Ticaret

Para kazanmak için illaki kılıç sallamak durumunda değilsiniz, en azından her zaman şiddete başvurmak zorunda değilsiniz diyelim. Belirli bir malı bir kasabadan alıp diğerine satarak iyi para kazanabilirsiniz. Küçük yerleşim birimlerinden topladığınız ürünleri büyük şehirlerde satmak, haritanın belirli bir bölgesinden bir başka bölgesine ticaret yapmak karlı bir iş. Ayrıca, herhangi biriyle ilişkinizi olumsuz etkilemediği için de iyi bir para kazanma yöntemi bu yöntem.

Turnuvalara Katılmak

Büyük şehirlerde düzenlenen turnuvalara katılmak da para kazanmanın bir başka yolu. Katıldığınız turnuvalarda farklı ödüller veriliyor. Bunlara ek olarak bir de kendi üstünüze bahis oynar ve turnuvayı kazanırsanız, güzel bir gelir kaynağına dönüşebilir bu turnuvalar.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum