MSI'ın Yeni Anakartı x299 Overclock Çılgınlarını Mutlu Edecek

Tabii ki sadece O/C için değil!

 MSI yeni anakartı X299 ile oyunculara ve özellikle de overclock'çulara güzel bir seçenek sunuyor. Intel'in yeni Core X serisi işlemcileri ile de uyum içerisinde olan X299 XPower Gaming AC 12+1+1 güç tasarımına sahip. Bu sayede basit ve etkili O/C denemeleri için güzel bir taban sunuyor.

Kartın üzerindeki ısı kalkanları yeni bir yapıya sahipler ve çok daha yüksek çekirdek hızlarına ulaşmayı sağlıyorlar. Tabii en nihayetinde sıvı nitrojen soğutma performansı da beklememek lazım. Bununla birlikte bu şu an için sadece bir iddia zira bu verileri henüz hiçbir inceleme sitesi doğrulamış değil. 

Bu yeni anakart PC Gamer'da paylaşılan verilere göre 128GB / DDR4-4133+ (OC) dört-kanal hafızayı destekliyor. Dört tane de PCI-Express x16 slotu bulunuyor. Bir tane de PCI-Express x1 slotu mevcut. 10 tane SATA 6Gbps porta ve üç tane de M.2 slotuna sahip. Bir tane de U.2 slotu mevcut.

Anakartın dış bağlantıları bölümündeyse 6 tane USB 3.1 Gen1 Type-A portu, birer tane USB 3.1 Gen2 Type-A ve USB 3.1 Gen2 Type-C portları mevcut. Yine iki tane de USB 2.0 portu mevcut, bu portlara da genel olarak klavye ve fare bağlamak en mantıklısı.

 Çift Intel LAN portunun yanı sıra Intel Wireless-AC kartı da anakartla birlikte geliyor. Böylece hem kablolu hem de kablosuz bağlantı seçenekleri son teknoloji ile anakartta yer alıyor. Ses bölümü de kendi alanına sahip ve altın kaplamalı giriş seçenekleri var. X299 XPower Gaming AC'nin çıkış tarihi ve ülkemizdeki fiyatı ise henüz açıklanmadı. Ancak bu kadar özellikli ve ev işi overclocka yatkın bir kartın pek de ucuz olmasını beklememek lazım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum