Muhteşem God of War Belgeseli Raising Kratos Yayında

Kaçırılmaması gereken bir yapım

God of War hiç şüphesiz 2018'in en iyi oyunlarından biriydi, hatta çoğu kişi için en iyisiydi diyebilirim. Sayısız ödül kazanan ve inanılmaz övgüler alan God of War'un geliştirme aşamasında neler yaşandığını merak edenler, bir oyun nasıl yapılıyor, üzerinde nasıl emek harcanıyor öğrenmek isteyenler için paha biçilmez bir belgesel var artık elimizde: Raising Kratos.

Bu belgesel öyle kısa bir video değil, tam tamına 1 saat 55 dakika süren, uzun metrajli bir yapım. Santa Monica'nın hit oyununun beş yıl süren geliştirme sürecini adım adım takip eden bu belgesele şahsen bayıldığımı söylemem lazım.

"Bilinmeyen bir gelecekle yüzleşen Santa Monica Studio dev bir risk aldı, sevilen serisini kökten değiştirdi ve video oyunları tarihinde hak ettiği yeri yeniden sağlamlaştırdı. Bu, yalnızca bir 'yapım' hikayesi değil; kaynağını aileden, fedakarlıktan, mücadele ve şüphelerden alan bu sinematik yolculuk oyunun yönetmeni Cory Barlog ve sanat ve hikaye anlatımında mükemmelliği kovalayanların hikayesi. Bu gerçek kefaret hikayesinde inanılmaz yenilgilere, öngörülemez sonuçlara ve son dakikaya kadar devam eden gerilime şahit olacaksınız."

Ben Cumartesi gecemi bu müthiş belgeseli izlemeye ayırdım (bitireli yaklaşık yarım saat oluyor) ve şu satırları yazarken bile hala etkisindeyim. Cory Barlog'un oyunun inceleme puanları gelmeye başladığı an bilgisayar karşısında merakla puanlara bakışını ve mutluluktan gözyaşlarına boğulduğunu hatırlıyorsunuz, değil mi? Belgeseli izleyince o anki duygu patlamasının sebebini o kadar iyi anlıyorsunuz ki...

İleride benzer tür belgesellere örnek olacak ve adından uzun süre söz edecek derecede kaliteli bu yapımı kesinlikle kaçırmamanızı öneririm. Umuyorum ki bu belgesele Türkçe altyazı da eklenir ve daha da fazla kişiye ulaşır.

YORUMLAR
skyfall
12 Mayıs 2019 15:13

Cuma günü izleyip bitirmiştim. Muazzam bir belgesel olmuş. Santa Monica Stüdyosuna ise helal olsun diyorum. 5 sene boyunca sıkı bir şekilde çalışmışlar. Benim için en vurucu anı, bir çalışan’a “E3’te God of War gösterilecek, ne düşünüyorsun?” sorusu üzerine bir şey diyemeyip heyecandan ağzının açık kalmasıydı. Bakalım Cory Balrog’un bir sonraki projesi ne olacak, merakla bekliyoruz.

fatihsar1
12 Mayıs 2019 12:53

Hayrına birisi tr altyazı eklesin şunada dua edelim :D

mserhatsari
12 Mayıs 2019 01:07

[Bu yorum kullanıcı tarafından silinmiştir]

Decypher
mserhatsari
12 Mayıs 2019 10:27

Gayet de güzel bir yorumdu, neden sildin ki?


Parolamı Unuttum