Murasaki Baby'nin Yapımcısından İlginç Bir Oyun Daha - Last Day of June

Bir son gün hikayesi

Ovosonico isimli geliştiriciyi daha önce duymamış olabilirsiniz. Bu İtalyan asıllı firma ilk oyunu olan Murasaki Baby'i 2014 yılında PlayStation Vita'ya özel olarak çıkarmış ve notları çok yüksek olmasa da (ortalama 70 civarı notlar almıştı) değerlendirmelerin ortak yanı oyunun güzel bir sanat eseri olduğu yönündeydi.

İşte o firma şimdi de yeni oyunu olan Last Day of June'u duyurdu ve PlayStation 4 ve PC için yayınlanacak bu oyun yine ilgi çekici bir hikayeye sahip. Stüdyonun "hayatın ve sevginin güzelliğinin yanı sıra kayıpların yaşattığı acıları da gösterecek" dediği oyun Carl ve June ismindeki bir çifti konu alacak. Bu çift birlikte zaman geçirmeyi en sevdikleri yere gitmek için bir yolculuğa çıkmışlar ama günün sonunda kendilerini bir trajedi bekliyormuş. Oyuncular duygusal ağırlıklı bulmacaları çözerek, günü ve June'un hayatını kurtarmaya çalışacaklarmış.

Ben oyunun ismini ilk okuduğumda Haziran'ın Son Günü olarak düşünmüştüm ve o haliyle bile ilginç gelmişti. Ama açıklanan konudan oyunun isminin aslında June'un Son Günü olduğunu öğreniyoruz, demek ki oyunun sürprizi June'un ölmesi değil. Ovosonico'nun kurucusu ve CEO'su Massimo Guarini yeni oyununa oldukça güveniyor: "İnsanlar daha önce denememiş oldukları halde rahatça video oyunlarından hoşlanmadıklarını söyleyebiliyorlar, ama aynısını sinema, müzik veya diğer sanat dalları hakkında söylemiyorlar. Ben oyunların da evrensel olabileceğine, insanın oyunlarda kendinden bir şeyler bulabileceğine inanıyorum ve bu projeyle de bunu göstermek istiyorum".

Guarini oyunu Steven Wilson'ın "Drive Home" isimli şarkısından esinlenerek tasarlamış ve Wilson'ın kendisi de projeye katılmaya karar vermiş. Başta da dediğim gibi adamların ilk oyunu olan Murasaki Baby en azından işin sanat kısmını doğru yapmıştı, Last Day of June ile oynanış kısmında da gerekli gelişimi gösterebilirse karşımıza ilgi çekici ve başarılı bir oyunla çıkabilir.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum