NASCAR Pilotunun Online Yarıştaki Lafı, Kariyerine Mal Oldu

Ağzımızdan çıkanlara dikkat edelim kamu spotu

Corona virüs salgını dünya üzerindeki çoğu spor etkinliğinin de geçici süreyle askıya alınmasına neden oldu biliyorsunuz; ligler durdu, yarışlar durdu, olimpiyatların geleceği belirsiz. Bazı ligler mücadelelerini online ortamlara taşıdılar ki NASCAR da bunlardan biri. NASCAR, iRacing ile ortaklaşa sanal "Replacement Series" yarışları yaparak seyircilerine iyi vakit geçirmeye devam ediyor ve bu yarışlarda gerçek NASCAR pilotları mücadele ediyor.

Elbette normalde yarış sırasında birbiriyle iletişimi olmayan pilotlar, yarış online ortamlara taşınınca aralarında atışabilme imkanı da bulunuyorlar. Geçen haftaki bir yarışta ünlü pilot Bubba Wallace sinirden oyunu terk etmişti ve bu rage quit seyircilerin diline düşmüştü.

Ancak geçen gün bir diğer online yarışta yaşanan hadise bu kadar komik olmadı. NASCAR'ın en ünlü pilotlarından Kyle Larson online yarış sırasında o pek meşhur N kelimesini kullanınca olanlar oldu. Kulaklığının bağlantısının kesildiğini sanan Larson, "Beni duyabiliyor musun?. Hey N****" dediğinde bu konuşmayı herkese yaptığının farkında değildi. Diğer pilotlar duruma anında tepki verdi, biri "Kyle, şu an herkesle konuşuyorsun dostum" dedi ama iş işten geçmişti.

Biliyorsunuz Amerika'da bu tür şeylere biraz aşırı önem veriliyor, çünkü bu kelimenin kullanımı markaların imajını da zedeliyor. NASCAR konuyla ilgili anında bir açıklama yayınladı ve Larson'un süresiz biçimde NASCAR'dan uzaklaştırıldığını açıkladı. "NASCAR çeşitliliği öncelik haline getirmiş bir markadır ve iRacing yarışında Kyle Larson'un kullandığı dile kesinlikle müsamaha göstermeyecektir. Bu konudaki davranış kurallarımız son derece nettir ve tüm sektör ve hayranlarımız için bu kuralları kesin bir kararlılıkla uygulamaya devam edeceğiz" deniyor açıklamada.

iRacing de boş durmadı ve Larson'un gelecekteki iRacing etkinliklerinden de uzaklaştırıldığını açıkladı. Bu uzaklaştırma da süresiz.

Larson ile sponsorluk anlaşması olan McDonald's, Credit One Bank ve Fiserv anlaşmalarını iptal ettiğini duyururken, Chevrolet de "kişisel hizmet ilişkilerini" durdurduğunu açıkladı. Larson'ın sponsorların çekilmesiyle mali açıdan büyük darbe alan takımı Chip Ganassi Racing de Larson'ın kovulduğunu açıkladı.

Yani ağzından çıkan yanlış bir kelime resmen çığ gibi büyüyerek Larson'ın kariyerine büyük darbe indirdi. Konuyla ilgili açıklama yayınlayan Larson büyük bir hata yaptığını ve bahanesinin olmadığını söyledi. "Bu kelimeyi kullanmam çok korkunçtu. Ailem, arkadaşlarım, ortaklarım, NASCAR camiası ve özellikle de Afroamerikan camiasından çok, çok özür diliyorum. Yaptığım hatanın telafisi olmadığını farkındayım ve bunu üstleniyorum." demiş Larson.

Artık sporcular alışık olmadıkları online etkinliklere katıldıklarında biraz daha diken üstünde olacaklar gibi görünüyor.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
16 Nisan 2020 20:53

Zincirleme kaza.Nascar yarışlarında yapması muhtemel kazayı gerçekte yapmayı başarmış resmen.

Ama zaten Nascar yarışlarından süresiz uzaklaştırılması diğerlerini de doğal olarak etkilediği için onlardan da mahrum kalması kaçınılmazdır.Sonuçta Nascar yarışları sayesinde sponsorlukları vs. vardı.En sonunda ailesi de geliri azaldı diye terk etseymiş tam olacakmış resmen. :D

Parolamı Unuttum