National Geographic Kendi VR Stüdyosunu Kuruyor!

Belgeselci kitle de artık sanal gerçekliğe çekilecek. 

 National Geographic, yıllardan beri dergisi olsun, kanalı olsun, insanlara oturduğu yerden keşif duygusu aşılamayı becermiş bir kurum. Bu da onu, 360 derecelik VR tecrübesi konseptini benimseye en uygun mecralardan biri haline getirdi tabii.

Onlar da bunun gayret farkında olacak ki, bu ay düzenlenen Digital Content Newfronts etkinliğinde, kendi VR kollarını kurduklarının duyurusunu yaptılar. İsmi bile belli; NG VR STUDIO. Çok da yaratıcı olmamış gerçi ama NG’den de resmiyetinden taviz verecek bir isim beklenmezdi, doğruya doğru. Konuya dönelim; NG’nin amacı, söylenen göre kitlesini aksiyonun ön saflarına katmak. Buna National Geographic Explorers serisi ekibini 360 derece içeriklerde takip etmek, yakında gelecek MARS adlı programla bağlantılı, kızıl gezegende kendimize bir yuva inşa etmemize imkan tanıyacak bir içerik ve Brian Skerry ile Renan Öztürk’e görevlerinde katılmak dahil.

Sonuçta ürettikleri içerikler ne olursa olsun National Geographic gibi 120 yılı aşkın geçmişe sahip, saygın bir mecranın VR alanında içerik üretmesi, sanal gerçekliğe dair farkındalığı artırmak adına biçilmiş kaftan. Sonuçta an itibariyle VR ile en içli dışlı olan kitle, eğri oturup doğru konuşursak, zaman zaman ciddiye alınmayabilen, oyuncu kitle. NG gibi, keşif ve bilime adanmış, her anlamda saygın ve ciddi bir kuruluşun bir ayağını VR’a atması, kullanıcı kitlesini geliştirmek konusunda devasa bir potansiyele sahip.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum