Naughty Dog'da Da En Az 25 Kişi İşten Çıkarılmış

Oyun sektöründe küçülmeler devam ediyor

Kotaku'dan Ethan Gach'ın makalesine göre The Last of Us serisinin arkasındaki dev stüdyo Naughty Dog da sektördeki küçülmelerden payını aldı. Stüdyoda en az 25 kişinin işten çıkarıldığı söyleniyor.

Habere göre stüdyoyu küçültme kapsamında sözleşmeleri sonlandıranlar arasında tam zamanlı çalışanlar yok, dışarıdan sözleşmeli olarak çalışanlar var. Bunlar arasında çizerler ve yapımdan sorumlu isimler de olsa da büyük çoğunluk QA departmanında çalışan isimlermiş. Naughty Dog'un çalışan sayısı Temmuz itibariyle 400'ün biraz üzerindeydi.

Geçtiğimiz gün Team17'de de ciddi bir işten çıkarma dalgası başlamış, orada da bundan en çok etkilenen departman QA, yani Kalite Kontrol olmuştu. Aynı şekilde yine geçtiğimiz günlerde Epic Games de iş gücünde %16 civarı (1000 kişi) küçülmeye gitmişti.

Bloomberg'den Jason Schreier, Naughty Dog'un geliştirmekte olduğunu The Last of Us çok oyunculu oyunun bazı sıkıntılar yaşadığını söylemiş, Naughty Dog ise buna "biraz daha zamana ihtiyacımız var ama işler yolunda gidiyor" diyerek cevap vermişti.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum