NBA 2K19'un Reklamları Oyuncuları Bıktırdı

Bu reklamları geçmek de mümkün değil üstelik

NBA 2K19'un yükleme ekranları sırasında çıkan ve geçilemeyen reklamlar oyuncular arasında huzursuzluk yaratmaya başladı. NBA 2K serisinde daha önce de reklamlar vardı ama durum bu sefer farklı, çünkü rahatsız edici seviyeye ulaşan bu reklamlara gerek Reddit, gerekse sosyal medya üzerinden tepkiler gün geçtikçe büyüyor.

Geçtiğimiz günlerde oyunun Nintendo Switch ve PlayStation 4 versiyonları başta olmak üzere ciddi bir kampanya düzenlendi ve oyunun fiyatı 3-4$ seviyesine kadar indi. Hatta bu fırsatı kaçırmayan oyuncular da oyunu haftalık Switch satış listesinin zirvesine taşıdılar. Normalde 60$ olan bir oyunun bu kadar fiyat kırabilmesi nasıl mümkün oldu diye düşünüyorsanız, cevabı reklamlardan geçiyor işte.

Bazı NBA 2K19 maçlarından önce, maç başlayana kadar reklam seyrediyorsunuz. Reddit'ten gelen raporlara göre bu sırada oyunun yüklenmesi tamamlansa ve maç hazır olsa bile reklamı geçip de maça başlayamıyor ve reklamı sonuna kadar izlemek zorunda kalıyorsunuz.


"Maçım %100 yüklenmişti ve normalde maç yüklenirken yapabildiğim gibi düzenleme yapmak veya maça başlamak yerine ekran başında oturup reklamın bitmesini beklemek zorunda kaldım. 2K'dan acınası bir davranış daha" demiş mesela yorumculardan biri.

"Reklamlar geçilebilir olsa ne fark eder ki? Her yıl çıkan ve 60$ para verdiğimiz bir oyunda 0 reklam olmalı" diyor bir başka oyuncu.

Ana menüden 2KTV özelliği kapatılsa bile yükleme ekranlarında reklamların çıktığını da rapor etmiş oyuncular. Ya ortada ciddi bir bug var, ya da 2K oyuncuların tepkisini ölçmek için böyle bir yol seçti. Gösterilen reklamlar Snowfall isminde bir TV dizisine ait, yani geçici de olma ihtimali var.

2K'nın bu tepkilere nasıl karşılık vereceği merak konusu çünkü serinin hayranları bile mutlaka NBA 2K20'ye tonla para vermeden önce iki kez düşünecektir. Haber sitelerinde bile geçilemeyen reklamlar görünce sinirlenen insanlarız, bir de oyunda oyuna başlamak için dakika boyunca reklam izlemek cidden kabul edilebilir gibi değil.

YORUMLAR
Mehmet
24 Haziran 2019 18:36

nba live kendini bi toparlasa da kurtulsak şu oyundan

AvastYeScurvyDog
24 Haziran 2019 15:55

Yanlisim var ise duzeltin ama 2K'de yayinladiklari oyunlari olabildigince sagmaya calisan bir firma degil mi? Buyuk ihtimal ile deneme amacli yaptilar bunu ki eger cok ses cikmasaydi oyuncular buyuk ihtimal ile ileride cikaracaklari spor oyunlarinda da bunu tekrarlayacaklardi. Su an sadece tahmin yuruttum ama bana oyle geldi.

Parolamı Unuttum