NBA 2K21, PS5’te Çok Daha Farklı Bir Deneyim Yaşatacak

Yeni nesilin avantajlarını kullanacaklarını söylüyorlar

Geçtiğimiz günlerde NBA 2K21’in yeni nesil versiyonu ile ilgili bir fragman paylaşılmıştı, bizler de bu haberi sizlerle paylaşmıştık. Fragmanda gördüklerimiz ilgi çekiciydi, NBA 2K oyun direktörü Mike Wang’in PlayStation.Blog’ta paylaşılan mesajı da benzer şekilde ilgi çekici detaylar barındırıyor.

Wang, her yeni konsol neslinin kendilerine ileriye doğru bir adım atma fırsatı sunduğunu, böylece spor oyunlarında yeni bir seviyeye geçiş yapılabildiğini söylüyor. Wang; yeni nesil konsolların sunduğu özelliklerden istifade ettikleri alanların başında oyuncu hareketlerinin geldiğini ifade ediyor. Oyuncuların topla veya topsuz hareketlerinin daha gerçekçi hissettirmesi için epey çaba harcadıklarını ifade eden Wang, buna ilişkin güzel örnekler sunmuş.

DualSense kontrolcüsü sayesinde enerjisi düşen oyuncuyu yönetirken tetik tuşunda daha yüksek bir gerilim hissedecekmişiz, böylece oyuncunun yorgunluk durumunun daha iyi yansıtılması hedeflenmiş. Savunma ve hücumlarda oyuncuların birbirleriyle temaslarındaki farklılıklar da yine DualSense üzerinden (daha yumuşak müdahaleler ile sert çarpışmalar arasında fark ) hissettirilecekmiş.

Kısacası, DualSense’in tetik tuşlarının gerilim hassasiyeti özelliği ve haptik motorunun sunduğu avantajlar kullanılarak daha farklı bir deneyim ortaya konulmaya çalışılmış. İlgili yazıya şuradan ulaşabilir, paylaşılan bazı örneklere de göz atabilirsiniz. Söylendiği gibi ciddi değişimlerin hayata geçirilip geçirilmediğini ve bunların ne derece farklı bir oyun tecrübesi yaşatacağını önümüzde aydan itibaren göreceğiz.

YORUMLAR
sSnake
15 Ekim 2020 18:38

Geçsinler bunları, oyunlarını 70$ olarak iteledikleri için amuda da kalksalar az. Dilerim bir taraflarında patlar satışlarda çakılır kalırlar ama satamayacaklarını düşünseler böyle bir yola da herhalde girmezdi 2K gibi bir firma. Pazar araştırmalarına göre silkeleyecek keriz çoktur. Neticede tam fiyatlı bir oyunda üstüne f2p modeli monetizasyon peynir ekmek gibi sattığı bir dönemde 70$'a da itirazı olmayan çoğunluktadır demek ki.

Berkay Dursun
sSnake
15 Ekim 2020 20:33

Başıma bir şey gelmeyecekse ben oyunların 70 dolara çıkması gerekliliğini savunan taraftayım. Normalde bunun gerekliliklerine dair çok fazla argüman sunmak isterdim ama şu kanser yorum sisteminde hiç o konuşmaya girmek istemiyorum :D


Parolamı Unuttum