NetEase, Watch Dogs’un Kreatif Direktörü Jonathan Morin’i Transfer Etti

Yeni bir IP yolda...

NetEase, Watch Dogs ve Watch Dogs 2’nin kreatif direktörü Jonathan Morin ile şirketin Monteal stüdyosunda çalışmak üzere anlaştıklarını duyurdu. Morin, yeni bir IP’nin kreatif direktörlüğünü üstlenecek.

Morin, konuyla ilgili açıklamasında “NetEase Games Montreal'de Kreatif Direktör olarak göreve başladığımı duyurmaktan heyecan duyuyorum. Kendi IP'mizi oluşturmak için tutkulu ve yetenekli yeni bir ekibe katılmış bulunuyorum. Bu benim için özel bir şeyin başlangıcı ve daha fazla bilgi paylaşmak için sabırsızlanıyorum” diyor.

NetEase Montreal, daha öne de Assassin’s Creed ve Far Cry serilerinde yapımcı olarak görev alan Emile Liang ile anlaşmıştı. NetEase’in transferleri bunlarla da sınırlı değil. Geçtiğimiz ay Capcom’dan ayrılan Hiroyuki Kobayashi de NetEase ile anlaştığını duyurmuştu.

Ayrıca, Yakuza serisinin yaratıcısı Toshihiro Nagoshi de kendi firması Nagoshi Studio’yu kurmuş ve NetEase Games çatısı altında çalışmalara başladığını ilan etmişti. No More Heroes’un geliştiricisi Grashopper Manufacture da NetEase’e katılan bir başka firmaydı. Bu listeye bir de Quantic Dream’i ekleyebiliriz, Fransız oyun firması da NetEase bünyesine katıldı.

Bu transferler, NetEase’in, oyun dünyasındaki ağırlığını artırmak niyetinde olduğuna işaret ediyor. Önümüzdeki dönemde neler yapacaklar, nasıl oyunlarla karşımıza çıkacaklar bakalım.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum