Netflix Aboneliklerine Zam Gelecek Mi?

Amerika'dan yine zam haberi var

Yayın dünyasının dev ismi Netflix, Amerika'daki müşterileri için abonelik ücretlerini arttıracağını açıkladı. Buna göre aynı anda iki cihazda birden kullanılabilen standart abonelik paketinin fiyatı 13$'dan 14$'a çıkarken, dört cihazda kullanılabilen UHD destekli özel paketin fiyatı da 16$'dan 18$'a yükseliyor. Temel aylık üyelik paketinin fiyatıysa değişmeyecek ve 9$ olarak kalacak.

Geçen yılın Ocak ayında Netflix Amerika'da fiyatlarına zam yapmış, Haziran ayında ise aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 20 Avrupa ülkesi de aynı şekilde zamlarla karşılaşmıştı. Geçen sene Haziran ayındaki zam, tüm paketlere 2 lira olarak yansımıştı ama o zamanlar dolar 5.78 liraydı (şimdi kulağa şaka gibi geliyor değil mi?).

Her ne kadar şimdilik Amerika dışındaki hiçbir ülkenin sayfasında zamma dair herhangi bir işaret bulunmasa da, yine geçen sefer olduğu gibi iki zammın arasında birkaç ay geçtikten sonra Avrupa fiyatlarında da güncelleme yapılması olası. Öyle bir durumda yapılacak zam yine 2 lira mı olur (genellikle para biriminden bağımsız olarak 1 veya 2 birim artış yapılıyor), yoksa daha mı yüksek bir fiyat belirlenir bunu bekleyip göreceğiz. Eğer Netflix Türkiye'den bu konuda içimize su serpen bir açıklama gelirse onu da haberimize ekleyeceğiz.

Netflix, 2020'nin 3. çeyreğinde %22.7'lik bir artışla 790 milyon dolar gelir elde etti. Netflix için yılın en çok gelir getiren dönemi bu oldu, ama yeni abone sayısında önceki çeyreklere göre önemli ölçüde düşüş oldu. Birinci çeyrekte 15.7 milyon, ikinci çeyrekte 10 milyon, üçüncü çeyrekte ise 2.2 milyon yeni abone kazanmış Netflix.

Yayın servisinin tüm dünyadaki abone sayısı ise 195 milyon.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum