Netflix, Şifre Paylaşımını Engelleme Yöntemini Açıkladı

Gelsin iptaller

Netflix, şifre paylaşımını nasıl engellemeyi planladığını net biçimde açıkladı. Aylardır böyle bir sistem geliştirmeye çalıştıklarını zaten biliyorduk, şimdiyse The Streamable'ın haberi sayesinde bazı ülkelerdeki Netflix Yardım Merkezi sayfalarında şifre paylaşırsanız ne olur sorusunun cevabının verilmiş olduğunu öğrendik.

Çok kısaca özetleyecek olursak artık Netflix sahibiyle aynı ev ağına bağlanamıyorsanız hesaba elveda diyebilirsiniz. Olur da bir ayı aşkın süreyle ev ağınızdan hesaba giriş yapmazsanız da cihazınız engel yiyecek. Anlayacağınız eğer ailenizle aynı evde yaşamıyorsanız bilgisayarınızı ve telefonunuzu her ay hesap sahibinin evine taşıyıp oradan giriş yapmanız gerekecek, saçma bir sistem yani :) Zaten o yüzden de ismine Aile Paylaşımı dememişler, Netflix için önemli olan aile değil evin ta kendisi.

Sistemin detayları ise şöyle:

Netflix Hesabını Artık Kimler Kullanabilir?

Netflix hesapları hala paylaşılabilir, ancak yalnızca aynı hane içinde. Netflix artık kullanıcılardan birincil konumunuzdaki Wi-Fi'ye bağlanmalarını, Netflix uygulamasını veya web sitesini açmalarını ve her 31 günde en az bir kez bir şeyler izlemelerini istiyor.

Netflix'i Sizinle Birlikte Yaşamayan Biriyle Hala Paylaşabilir misiniz?

Hayır, hesaplar yalnızca tek bir ev içinde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Netflix, hesabınıza başka bir yerden giriş yapmaya çalışan kullanıcılardan bunun yerine kendi hesaplarına kaydolmalarını isteyecek ve bunu yapana kadar erişimlerini engelleyecektir.

Ancak Netflix, bilgileri evlerinin dışında kullanılan hesap sahiplerinden otomatik olarak ücret almaya başlamayacak.

Seyahat Ederken Netflix'i Kullanmaya Devam Edebilir misiniz?

Evinizin dışında Netflix'te oturum açmak, kullanılan cihazın Netflix'e erişiminin engellenmesine neden olabilir. Bu durum seyahat ederken yeni cihazlarda oturum açmanızı engelleyebilir, ancak Netflix'in buna geçici bir çözümü var.

Netflix'i bir otel akıllı televizyonunda, şirket dizüstü bilgisayarında vb. kullanmak isteyen seyahat eden kullanıcılar, oturum açarken geçici bir kod talep edebilecek ve bu sayede hesaplarına yedi gün boyunca erişim sağlayabilecekler.

Netflix'in Cihazlarınızı Engellemesini Nasıl Önleyebilirsiniz?

Cihazlarınızda her 31 günde en az bir kez ev Wi-Fi'sinde oturum açmak, onları Netflix'in hatırlayacağı ve engeli kaldıracağı "güvenilir cihazlar" haline getirecektir.

Cihazınız yanlış bir şekilde engellenmişse, engellemeyi kaldırmak için Netflix ile iletişime geçmeniz gerekir.

Netflix Evinizde/Birincil Konumunuzda Olmadığınızı Nasıl Anlar?

Netflix, hesabınızda oturum açan bir cihazın birincil konumunuzda bağlı olup olmadığını belirlemek için IP adresleri, cihaz kimlikleri ve hesap etkinliği gibi bilgileri kullanır.

Eğer bu uygulamanın şartları değişmez ve bu şekilde hayata geçerse ülkemizde çoğu kişinin Netflix aboneliklerini iptal edeceğini ve içerikleri izlemeye diğer yollarla devam edeceğini tahmin etmek hiç de zor değil.

YORUMLAR
creepylord
2 Şubat 2023 08:42

:D Bu kadar parayı yarısını tüketmediğim içeriğe vereceğime WoW a yeniden başlarım dedirtti bu fiyat politikası. Çoktan terk ettim kendisini.

Atlas Estrella
1 Şubat 2023 17:11

Ya şimdi herkes kızacak ama, normalde olması gereken de bu değil miydi zaten?

Decypher
Atlas Estrella
1 Şubat 2023 17:22

Diğer Aile Paylaşımı örneklerine bakacak olursak, değil. Çünkü bence Netflix'in fiyatlandırma politikası zaten şifre paylaşımını bir miktar tolere etme üzerine kurulu. Fiyatları aynı tutup "kimseyle paylaşamazsın" demek sadece bizde değil genelde de tepki çekecek.

 

Yani düşünsene, UHD izlemek istiyorsan tek seçeneğin en üst paket, e onda da 4 cihaza kadar paylaşım var. Kaç evde aynı anda 4 cihaz farklı farklı içerik izleyebilir ki?

Atlas Estrella
Decypher
2 Şubat 2023 01:00

Bak şimdi, sen öyle deyince şaştım kaldım. Ne diyeceğimi şaşırdım. Peki şu "şifremi ta Adana'dan biri kullanmış, bir Adanalı olarak çok gururlandım" muhabbeti neyin nesiydi? :)


Parolamı Unuttum