Netflix'te ''Şifre Paylaşma'' Devri Son Mu Buluyor?

Çarşı pazar karışır

Netflix'te şifre paylaşma geleneği o kadar abartıldı ki zaman zaman hesabımda kimin olduğunu bilmediğim anlar yaşıyorum. Hatta geçtiğimiz günlerde hesabıma Adıyaman'dan giriş yapıldığını gördüğümde bir hayli şaşırmış ve bir nevi gururlanmıştım. Fakat bu gurur dolu günlerin sonuna geliyor olabiliriz.

Evet, Netflix gerçekten bu durumun önüne geçmeyi planlıyor olabilir. göre şu sıralarda yayın platformu şifre paylaşımını durdurmak adına çeşitli yollar denemeye başladı. Bazı Netflix hesaplarında çıkan uyarıya göre hesabın sahibi ile aynı evde yaşamıyorsanız kendinize bir Netflix hesabı açmanız gerekiyor.

Netflix'in sistem olarak IP adreslerimizi bildiğini hatırlatmak gerek. Yani şifremizi paylaştığımızda hesabımızın hareketlerini gözlemleyebiliyor yayın servisinin yetkili isimleri. Şimdilik bahsi geçen sistem sadece bir deneme olsa da, Netflix'in bu tarz bir zorlama ile uğraşmak istemeyeceğine inanıyoruz.

Aslına bakarsanız pek çok meslektaşımız da bizlerle aynı fikirde. CNBC'nin haberine göre bu şifre paylaşım testleri şu anda sadece Roku yazılımını kullanan televizyonlarda yapılıyor. Bununla birlikte yayın platformunun yıl içerisinde buna benzer onlarca teknoloji denediğini, fakat hepsini devreye almadığını hatırlatmak gerek.

YORUMLAR
allalla
12 Mart 2021 16:32

Benim de 3 farklı lokasyonda, 3 ayrı kullanıcı tarafından kullanılan 4 cihaz paketli hesabım var. Böyle bir uygulama gelirse kapatırım Netflix hesabımı. Amazon'dan devam ederim.

Kaan
12 Mart 2021 15:37

Kardeşim şifremi arkadaşlarına vermiş, onlarda kendi arkadaşlarına vermiş. Hesaba girmeyen kalmadı sanırım. Aile hesabıydı hesabım. Şuan umuma açık hesaba döndü. Kayıtlı kullanıcılar dışındakiler kullanmasın uygulaması gelirse ben desteklerim :)

Jakku
Kaan
12 Mart 2021 15:55

Şifreni degiştirebilirsin. Sonuçta böyle bir uygulama gelirse hesabın banlanır.


Jakku
12 Mart 2021 15:08

Kendi ayaklarına sıkarlar. İyi olur bir yandan da. Millet bu leş platforma para vermeyi keser.

Parolamı Unuttum