New York Comic Con'da Gösterilen En Önemli Fragmanlar

Rüzgar gibi geçti, ben yine gidemedim...

Fantastik bir New York Comic Con'u daha geride bıraktık. Yine oraya giden şanslı azınlık çok eğlendi, muhteşem şeyler gördüler. Çoğumuzun tanışmak istediği insanlarla tanıştılar. Panellere gittiler, konferans dinlediler. Biz de internetten takip edebildiğimiz kadarını takip ettik. İşte bu seneki efsanevi New York Comic Con'dan ön plana çıkan fragmanlar.

Birkaç fragman bölge kilitli olduğu için bunlara yer veremediğimizi de hatırlatayım.

Aquaman

Atlantis'in malum kralının geleceği çok önceden belliydi. Fakat New York Comic Con'da yayınlanan fragman insanları iyice gaza getirdi. Warner Bros- DC ortaklığının çıkış yapmak için en önemli kozu da Aquaman. Bakalım film oluşan beklentiyi karşılayabilecek mi, yoksa bu kadar umut bir kez daha rafa mı kalkacak...

The Chilling Adventures of Sabrina

Sabrina lafını duyunca hemen o eskiden çekilmiş daha komedi öğeleri ön planda, fantastik bir dizi beklemeyin. Dizi fantastik olmasına fantastik, ama bu sefer komediden çok korku/gerilim tadında. En azından fragmandan bu anlaşılıyor. Fragmanın başında "aaa yine o eski dizi gibi mi olacak" diye düşünüyorsunuz. Fakat sonrasında gelişen olaylar dizinin hiç de öyle olmadığını gösteriyor. The Chilling Adavntures of Sabrina bizlere neler gösterecek, bunu zamanla öğreneceğiz.

Good Omens

Amazon Prime'ın yeni dizisi Good Omens da New York Comic Con'da tanıtımını yaptı. İki dakikalık teaserda şövalyeler, rahibeler, büyüler, klasik arabalar ve daha neler neler gördük. Daha önce Dr.Who ve Jessica Jones'dan da tanıdığımız İngiliz aktör David Tennant da bir acayip gözleriyle fragmanda yerini almış. Amazon Prime dizileriyle pek aram yok ama bu dizinin senaryosu ilgi çekici duruyor.

Harley Quinn

DC Universe'ün Warner Bros. ile birlikte geliştirdiği yayın servisine gelecek olan Harley Quinn çizgi dizisi de 1 dakikalık ilk gösterimiyle karşımıza çıktı. Harley Quinn ve hapishane arkadaşı Poison Ivy tarafından tanıtılan dizinin fragmanı gerçekten çok komik. Marvel ve DC arasındaki "birisi çok eğlenceli, birisi çok karanlık" geyikleri de çok yerinde bir şekilde işlenmiş. Hatta bana kalırsa bu fragmanlar arasındaki en eğlencelisi kesinlikle buydu.

Mortal Engines

Aslında Ölümcül Makineler (Mortal Engines) filminin fragmanlarını her yerde gördük. Instagram'dan tutun, televizyondaki reklam aralarına kadar. Fakat New York Comic Con'da yayınlanan yepyeni bir fragmandı. Christian Rivers'ın çektiği film 14 Aralık 2018'de vizyona girecek. Kendine has bir konusu olan senaryoda, büyük şehirler büyük birer araç haline gelmiş. Fikir ilginç dursa da fragmanlar beni pek cezbetmedi.

Origin

Yepyeni uzay dizimiz hayırlı olsun. Tom Felton ve Natalia Tena'nın başrollerinde olacağı dizi uzayda kolonileşmeye başlayan insanoğlunun maceralarını anlatacak. Yeni kolonileşmiş bir gezegenin karanlık taraflarını keşfe çıkacak olan arkadaşlar bir nevi dizi mahiyetinde Mass Effect: Andromeda oynayacak gibi duruyor. Oyunu seven çok kişi yoktu (ben sevenlerden birisiyim) fakat dizi iyi olacak gibi duruyor. Özellikle bilimkurgu severlerin bir şans vermesi fena olmaz.

She-Ra and the Princesses of Power

Efsanevi savaşçı prenses She-Ra yepyeni bir çizgi diziyle geri geliyor. DreamWorks'ün yaptığı çizgi dizi 16 Kasım'da Netflix üzerinden yayına başlayacak. He-Man ile birlikte bir dönem çocuklarının idol aldığı karakterlerden olan She-Ra tam sjwliğin patladığı bu dönemde iyi iş yapacaktır hissiyatı veriyor. Tabi She-Ra'yı sevmek için sjw olmaya gerek yok, zira çoğumuzun çocukluğu onunla geçti.

Star Trek: Discovery 2. Sezon

Bir Star Wars hayranı olarak Star Trek ile pek aram yoktur. İzlediğim birkaç filmi, oynadığım birkaç oyunu dışında dizisiyle ilgili çok fazla bilgim yok. Fakat Trekkieler için güzel bir fragman yayınlanmış. Efsanevi Spock karakteri tekrar karşımıza çıkıyor. Diziyi sevenler için, güzel bir haber olsa gerek.

The Boys

Amazon Prime'ın bir diğer özel içeriği olan The Boys, değişik bir süper kahraman dizisi olacak gibi. Süper Kahramanların karanlık tarafa geçtiği bir dünyada, dünyayı yeniden düzeltmek başka süper kahramanlara kalacak gibi duruyor. İşte bu elemanlar bizim dizimizin kahramanları. Güzel bir parodi dizisine benzeyen şov benim baya ilgimi çekti. Yayınlanmaya başladığı zaman yorumlara dikkat edeceğim, kim bilir belki yeni bir The Tick'imiz (Kene) olur.

Titans

DC'nin merakla beklenen dizisi Titans'ın New York Comic Con paneli ve fragmanı umutları oldukça arttırdı. Titans: Team Up sloganıyla yayınlanan fragmanda Raven'ı korkutucu bir şekilde gördük, takımı bir arada gördük, güçlerini kullandılarını gördük. Daha ne olsun? Daha önceden sadece Robin'den Nightwing'e uzanan evrimi merak ettiğim için izleyeceğimi söylemiştim, artık diğer karakterler ve senaryoda ilgimi çekti. Umarım diğer DC dizileri gibi gereksiz uzatılmış ve ana hikayeden kopuk işler ortaya çıkmaz da ağız tadıyla bir dizi izleriz.

Daredevil 3. Sezon

Geldik bana göre Comic Con'un en bomba fragmanına. Matt Murdock geri dönüyor. Hem de hiç olmadığı kadar öfkeli. Kingpin de geri dönüyor, o da hiç olmadığı kadar hırslı. Bu iki "manyağın" mücadelesi her zaman harika hikayeler barındırmıştır. Dizinin geçmiş kalitesi de düşünüldüğünde bu sefer de böyle olmaması için hiçbir sebep yok. Netflix-Marvel işbirliğinin bana göre en güzel meyvesi olan Daredevil, bir an önce gelsin dediğim diziler listesinde ilk sırada.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum