Nexus, Starfield'dan Zamirleri Kaldıran Modu Yasakladı

"Sen zamirleri kaldıramazsın, ben seni kaldırırım"

NexusMods, Starfield'ın karakter yaratma seçenekleri arasında yer alan "şahıs zamiri" seçeneğini oyundan kaldıran modu yasakladığını açıkladı.

Bu zamir olayı Türkçe'de çok fazla fark etmiyor ama bildiğiniz gibi İngilizce'de erkekler için he/him, kadınlar için she/her gibi zamirler kullanılıyor. Starfield'da karakterinizi yaratırken zamir seçimi de yapabiliyorsunuz, yani erkek karakter yaratsanız da kendinize she/her diye hitap edilmesini istemeniz mümkün. Hatta oyunda bir kliniğe gidip parası karşılığında bu zamiri değiştirmek bile mümkün.

Nexus'a eklenen bir mod işte bunu ortadan kaldırıyordu, Nexus ise bu modu ortadan kaldırarak son noktayı koydu.

Nexus, "bu bir politik duruş veya kültür savaşında bir tarafı desteklemek anlamında değil. Biz camiamızda çeşitliliğe ve kapsayıcılığa önem veriyoruz ve bu çeşitliliğin kaldırılması bazılarının hoşuna gitse de pozitif mod camiasını etkileyen bir girişim. Yaptığımızın doğru olduğunu camianın çok ufak bir kısmından gelen nefret, kin ve şiddet tehditlerinden anlayabiliyoruz ve açıkçası bu kişilerin aramızdan ayrılmasından da üzgün değiliz" diyor.

NexusMods ayrıca platformlarında hangi içeriklerini sunacaklarına karar verme hakkını tamamen kendilerinde olduğunu da hatırlatmış.

NexusMods'un Starfield sayfasında şimdiden yüzlerce mod bulmanız mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum