Nier: Automata'nın Yıllarca Gizli Kalan Hile Kodu Bulundu!

Yüzlerce saatlik ters mühendisliğin mükafatı

Daha önce de PT hackleriyle tanıdığımız ünlü isim Lance McDonald, bu sefer bambaşka bir oyundan inanılması güç bir haberle çıktı karşımıza. McDonald, Nier: Automata'nın çıktığı günden beri oyunda bulunan ama kimselerin bilmediği bir hile kodunu ortaya çıkardı ve böylece Nier: Automata'nın son sırrı da çözülmüş oldu.

McDonald yüzlerce saatlik ters mühendislik işlemleri sonucunda oyun kodları için karmaşık bir hile kodu tespit etmiş, bu hile kodu sayesinde oyunun ilk bossunu öldürdükten sonra yapılan bazı işlemlerle doğrudan oyunun sonuna ulaşabiliyorsunuz.

McDonald bunun bir exploit veya glitch olmadığını, oyunun koduna saklanmış gerçek bir hile kodu olduğunu da söylüyor.

Bu buluşunu paylaştığı tweete oyunun yönetmeni Yoko Taro'yu da etiketleyen McDonald, hem Yoko Taro'dan, hem de oyunun resmi Twitter hesabından karşılık bulmuş. Yoko Taro, bu sırrın 3 yıl 10 ay boyunca gizli kalabildiğini söylemiş tweetinde, bu da bu buluşun ne kadar büyük olduğunun bir diğer kanıtı.

Gerekli komutları girince Pod 153'ten oyuncuya bir mesaj geliyor. "Sen, sadık oyuncu Lance, Nier: Automata'yı bitiremediği için eziyet çekmekte olan diğer oyunculara söylemek istediğin bir şey var mı?" diye soruyor Pod 153. "Söylemek istediğim bir şey var" seçeneğini seçince de hem debug menüleri açılıyor, hem de oyuncu Heavy Armor A, Heavy Armor B, Camouflage Googles ve A2 Wig eşyalarına sahip oluyor.

McDonald hileyi nasıl bulduğunu ve nasıl yapılması gerektiğini açıklayan videosunu da paylaştı, aşağıdan izleyebilir ve siz de deneyebilirsiniz:

YORUMLAR
Wolflex
4 Ocak 2021 20:26

Ağır işsiz. Buldunda ömrünün değerli vaktini boşa harcadında eline ne geçti? 

Parolamı Unuttum