Nightdive Studios, Kült FPS SiN'i Sürpriz Biçimde Güncelledi

SiN Remaster da yolda

SiN, Ritual Entertainment tarafından geliştirilen ve 1998 yılında Activision tarafından yayınlanan bir FPS oyunu. Distopik bir yakın gelecekte geçen SiN'de biyoteknolojiyla uğraşan mega şirketlerden birine ve o şirketin liderine karşı mücadele veriyorduk. Kısa zamanda kült seviyesine yükselen ve kendisine sadık bir oyuncu camiası oluşturan SiN için işler ticari açıdan pek iyi gitmemişti, çünkü kendisi Half-Life'tan sadece 10 gün önce yayınlanmış olmak gibi bir talihsizliğe sahipti.

Dün, SiN bir anda Steam'den kalktı. Yalnızca Steam'den kalkmakla kalmadı, oyuna sahip olan oyuncuların kütüphanelerinden de kalktı. Bu kadar kısa süre içerisinde oyuncuların bu durumu fark etmesi ve tepki yağdırması gerçekten inanılmaz, bu da oyunun nasıl bir sadık oyuncu kitlesine sahip olduğunu gösteriyor. "Böyle bir şey mümkün olmamalı, bu yasal değil" diyenlerden "Stephen Kick'i bulup yüzüne öksürmeliyiz" diyenlere kadar pek çok mesaj atıldı. Stephen Kick, Nightdive'ın CEO'su ve Nightdive bu yıl içerisinde SiN'in tüm haklarını satın almıştı.

"SiN Steam'den kalkalı sadece 5 dakika oldu, eşime onu sevdiğimi söyleyin" diyerek aldığı mesajları paylaşan Kick, aslında oyunculara bir sürpriz yapmayı planlıyordu.

SiN bugün Steam'e geri döndü, hem de güncellenmiş biçimde, SiN Gold ismi altında. SiN sahibi tüm oyunculara sunulan bu yeni versiyonda çoğu sıkıntı giderilmiş, performans arttırılmış, yeni içerikler eklenmiş durumda. SiN'in genişleme paketi Wages of SiN daha önce sadece GoG'da mevcuttu, bu güncelleme sayesinde o da Steam'deki oyuna katılmış oldu.

İşin komik tarafı Nightdive'ın SiN'i bir kez daha Half-Life çıkışının öncesine almış olması :) Bildiğiniz gibi Half-Life: Alyx, 23 Mart'ta çıkacak. Bunu da Nightdive'ın bir esprisi olarak kabul edebiliriz.

Ancak Nightdive'ın SiN ile işi bitmedi, çünkü stüdyo oyun için Remaster versiyonu üzerinde çalışıyor! Blood: Fresh Supply, Turok 2: Seeds of Evil gibi oyunlarda da kullanılan Kex Engine ile geliştirilecek oyunun bu yılın sonlarına doğru çıkması planlanıyor.

YORUMLAR
Ghost AssassiN
19 Mart 2020 16:00

''Bunlar reklam kokan hareketler mayk, bunlara gerenk yok!''

(Cem Yılmaz, Opet Reklamı)

Parolamı Unuttum