Nintendo, Pokemon Home ile Pokemonlarımızı Bulutta Saklayacak

Tabii ücreti mukabilinde!

Nintendo, Pokemon için bulut depolama programı olan Pokemon Home’u duyurdu. Pokemon Home’un ücretsiz ve ücretli olmak üzere iki versiyonu bulunuyor. Ücretsiz versiyonda 30 Pokemon kaydedilebilirken, ücretli versiyonunda bu sayı 6.000’e çıkıyor. Ücretli versiyonun aylık ücreti 3$, yıllık abonelik ise 16$ olarak belirlenmiş durumda.

Pokemon Bank’taki pokemonlarınızı Pokemon Home’a transfer edebileceksiniz. Pokemon Bank, Pokemon Home’un ilk ayında ücretsiz olacak, böylece oyuncular istedikleri düzenlemeleri yapabilecekler. Bu arada ücretsiz versiyonda Pokemon Bank’tan pokemon transfer edemiyorsunuz. Pokemon Home’un pek çok özelliği ücretsiz versiyonda kullanılamıyor. Yani Nintendo oyuncuların cebine göz dikmiş, o parayı illaki alacak.

Programın bir diğer özelliği Pokedex verilerinin daha detaylı olması. Örneğin pokemonunuzun hangi hareketleri öğrenebileceği gibi bilgilere erişebileceksiniz. Sword & Shield için o anda hangi pokemonun ve hareket setlerinin popüler olduğu da görülebilecek. Pokemonların Mega Evolve ve Gigantamax formları da kaydedilecek.

Pokemon transferi meselesinde önemli bir detayı da aktarmış olalım. Bu transferler tek yönlü oluyor. Yani önceki oyunlardan birisinden bir pokemonunuzu Pokemon Sword’a transfer ettiğinizde bir daha geri gönderemiyorsunuz.

Programı hem Switch üzerinden hem de mobil cihazlardan kullanmak mümkün olacak. Pokemon Home, Şubat ayında faaliyete geçecek ancak net tarih henüz ilan edilmiş değil.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum