Nintendo Son İki Zelda Oyununu Zelda Zaman Çizelgesinin Dışına Çıkardı

Ayrılık resmiyet kazandı

Nintendo, Sydney'de düzenlenen Nintendo Live 2024'te Zelda serisinin zaman çizelgesini paylaştı. Bu çizelgede gördük ki Nintendo resmi olarak The Legend of Zelda: Breath of the Wild ve Tears of the Kingdom'un serinin zaman çizelgesinin dışında olduğunu gösteriyor.

Zelda serisinin zaman çizelgesi bir noktada Kahraman Mağlup Oldu veya Kahraman Zafer Kazandı çizgilerine de ayrılıyor ama BotW ve TotK bu iki çizginin dışında konumlandırılmış.

Dahası çizelgedeki tüm oyunlar birbirlerine çizgiyle bağlıyken Breath of the Wild ve Tears of the Kingdom'ın da birbirine bağlı gösterilmediğini gördük. Bu da ayrıca ilginç bir detay.

"Link 1987 yılından beri The Legend of Zelda serisinin başrolünde oldu ve birden çok zaman çizgisindeki korkunç düşmanlara karşı mücadeleler verdi. Kötülük yüzünü gösterdiğinde Link ve başrol arkadaşı Zelda'nın Hyrule için savaşmak üzere orada olacağına emin olabilirsiniz. Link 37 yıldır çok sayıda macera ve sayısız düşmanla dolu etkileyici bir kariyere imza attı." demiş Nintendo.

Nintendo böylece son iki oyunu kanon zaman çizelgesinin dışına çıkararak sonraki daha küçük ölçekli oyunlar için de yer yapmış oluyor aslında, böylece ana seriye istediği noktadan devam etmesi mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum