Nintendo Switch Lite'ın Yeni Rengi Tartışma Yarattı

Mavi mi, mor mu?

Nintendo dün Switch Lite konsolunun yeni bir rengini duyurdu. 7 Mayıs'ta Avrupa, 21 Mayıs'ta ise Kuzey Amerika'da satışa çıkacak bu yeni konsolun rengini 'mavi' olarak açıkladı Nintendo. Böylece gri, sarı, turkuvaz ve mercandan sonra seriye yeni bir renk seçeneği de eklenmiş oldu.

Ancak Nintendo bu rengin mavi olduğunu söylese de özellikle forumlarda ve sosyal medyada "bu nasıl bir mavi?" "bu basbayağı mor" mesajlarının yoğunluğunu görmek mümkün. Hatta bu rengi Game Boy Advance ve hatta GameCube ile kıyaslayanlar bile olmuş. Gerçekten de GBA'nın mor rengiyle, Switch Lite'ın mavi rengi arasındaki fark yok denecek kadar az. GameCube'un mor rengi ise azıcık daha koyu kalıyor ama renk tonu onun da aynı.

GameCube'un rengi de resmi olarak 'indigo' olarak geçiyordu, yeni Switch Lite'ın da rengi yine bir tür 'indigo' olarak seçilmiş gibi duruyor. Ama Nintendo daha önce mercan gibi ara renk isimlendirmeleri yapmışken bu sefer buna neden mavi dedi, onu anlamak güç. Belki de bu tartışmalar onları da eğlendiriyordur, kim bilir?

YORUMLAR
Parolamı Unuttum