Nintendo Switch, Mevcut Neslin En Hızlı Satan Konsolu Oldu

Sadece Amerika'da 8.7 milyon Switch kullanıcısı bulunuyor

Nintendo gün içerisinde yayınladığı bir açıklama ile Switch'in güncel nesil konsollar arasında en hızlı satış yapan konsol olduğunu açıkladı. Nintendo elbette bu verilerini Amerika'daki satışlara dayandırarak veriyor ama Switch'in tüm dünyada ne kadar büyük ilgi gördüğünü düşünürsek genelde de buna yakın bir sonuç olmasına şaşırmamak lazım. Verilere göre Nintendo, Mart 2017'den Kasım 2018'e kadar ülkede 8.7 milyon Switch satışı yapmış durumda ve bu da mevcut nesil konsolların aynı yaş dönemindeki satışlarının üzerinde bir sayı. Zaten Japonya'daki satışların da 6 milyonu geçtiğini daha önce duyurmuşlardı. Konsolun tüm dünyadaki satışlarının yaklaşık 24 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor.

Açıklanan verilere göre Nintendo, 2018 yılının en çok satan yazılım üreticisi unvanını da kazanmış durumda. Bu performansın Aralık ayında çıkan Super Smash Bros. Ultimate ile tavana vuracağı tahmin ediliyor. Japon firmanın verilerine göre sadece ilk 11 günde 3 milyon adet Smash satılmış durumda. Böylece Super Smash Bros. Ultimate, sadece Nintendo'nun en hızlı satan oyunu değil, Smash serisinin en çok satan ismi olmayı da başardı.

Nintendo Amerika yetkililerinden Doug Bowser: "Nintendo Switch'in 2. tatil sezonunda kullanıcılardan bu kadar büyük bir reaksiyon almak hepimizi sevindirdi. Önümüzdeki yıllarda hayranlarımızı sevindirmek için elimizden geleni yapacağız."

 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum