Nintendo Switch Oyunları Çin’de Bölgesel Kilitli Olarak Çıkıyor

Tencent bunu beğendi...

Nintendo Switch için çıkan oyunlarda bölgesel kilit bulunmuyordu. Bu sayede dünyanın herhangi bir bölgesinden alınan Switch oyununu kullanabiliyordunuz. Ancak bu durum için artık bir istisna söz konusu gibi duruyor; Çin için bir bölgesel kilit uygulamaya konulmuş durumda.

Daniel Ahmad, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Tencent Nintendo Switch için satışa sunulan oyun kartuşlarının diğer NS konsollarında çalışmayacağı, örneğin 15 Ocak’ta Çin’de satışa sunulacak olan NSMBU Deluxe kartuşlarının sadece Tencent Nintendo Switch’lerde kullanılabileceğini söylüyor.

Belki bu çok da önemli görülmeyebilir. Ancak Çin’e özel çıkacak Rabbids Adventure Party gibi oyunların dünyanın geri kalanındaki Switch kullanıcıları tarafından oynanamayacağı anlamına geliyor bu durum.

Çin’de video oyunlar ve konsollar ile ilgili çok sıkı bir denetim olduğu malumunuz. Nintendo, ancak Tencent ile yaptığı anlaşma neticesinde Switch’i Çin’de satışa sunmayı başarabilmişti -ki Çin’e özel olarak çıkacağından konsolun Tencent Nintendo Switch olarak adlandırıldığını görmüştük. Anlaşmanın oyunlarla ilgili kısmında da bazı kısıtlamalar olduğunu görüyoruz. Diğer bölgelerde çıkan oyunlar Çin’de oynanabilirken (ama çevrimiçi oynanamıyorlar, sadece offline oynanmasına izin veriliyor), Çin’de çıkan oyunlar dünyanın geri kalanında oynanamayacak.

Halihazırda bölgesel kilit meselesinin yaygınlaşması gibi bir politika değişikliği düşünülmüyor, bu sadece Çin piyasasına yönelik bir uygulama olarak kalacak büyük ihtimalle. Çin’e özel çıkan oyunların dünyanın geri kalanı için de ayrı birer versiyonunun çıkması da ihtimal dahilinde, böylece oyun severler o yapımlardan da mahrum kalmamış olurlar. Bu şekilde olup olmayacağını önümüzdeki dönemlerde göreceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum