Nintendo Tokyo 2020 Açılış Töreninden Son Anda Çekilmiş

Lady Gaga borudan çıkacakmış, cidden

Nintendo son dakikada Tokyo 2020 Olimpiyat Oyunlarının açılış töreninden çekilme kararı almasa törende video oyunlarına dair daha çok şey görecekmişiz. Japon Shukan Bunshun dergisinin haberine göre dergi Tokyo 2020 açılış töreni için Nintendo tarafından hazırlanan senaryo tekliflerine ulaşmış ve buna göre Nintendo'nun törenler için oyunseverleri mest edecek bazı planlar yaptığı görülüyor.

Ancak Nintendo bildiğiniz gibi açılış töreninde yoktu. Bunun yerine ülkelerin geçişleri sırasında Japonya'da geliştirilen çeşitli oyunların ünlü oyun müziklerini dinledik. Bu müziklerin tam listesine önceki haberimizden ulaşabilirsiniz.

Rio 2016'nın kapanış töreninde Japonya başbakanı Shinzo Abe, Super Mario kostümüyle birlikte oyundaki o ünlü borulardan birinin içinden çıkmıştı. Haliyle Tokyo 2020 olimpiyatlarında da bu ve diğer ikonik karakterleri görmeyi bekliyorduk aslında.

Hazırlanan planlara göre törende Super Mario Bros, The Legend of Zelda ve Pokemon gibi Nintendo kaynaklı müzikler de olacakmış, ama planlardan vazgeçilince bunlar da listeden çıkarılmış. Hatta bir noktada Lady Gaga'nın Mario şapkasıyla birlikte ortaya çıkması, sonra Mario'nun o ünlü borusunun içinde kaybolması ve yerine Japon komedyen Naomi Watanebe'nin çıkması planlanmış. Komik bir sahne olabilirmiş bu.

Nintendo'nun son anda bu planları geri çekmesinde hem yükselen koronavirüs vakaları nedeniyle Tokyo 2020 oyunlarının Japonya'da ciddi eleştiriler alması (bu yüzden bazı sponsorlar geri adım atmıştı) hem de olimpiyatların bir sene ertelenmesi sonucunda Nintendo'nun birlikte çalışığı kreatif direktörün değişmesi ve yeni direktör Hiroshi Sasaki'nin (ki kendisi sonrasında bir skandal sonucunda istifa etti) planlarda ciddi değişiklikler yapmak istemesi rol oynamış.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum