Nintendo, Yeni Switch'te DLSS Desteğiyle 4K Çözünürlük Sunacak

Detaylar ortaya çıkmaya başladı

Nvidia bu yıl içerisinde Switch'in "geliştirilmiş" bir modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor, her ne kadar resmi açıklama yapılmamış olsa da artık bunu net biçimde biliyoruz. İşte bu modele dair firma içinden bilgiler gelmeye devam ediyor.

Bu bilgilerin en önemlisi yeni Switch modelinde, yeni bir Nvidia yonga seti kullanılacak olması. Bu yeni versiyonda kullanılacak Nvidia yonga seti daha güçlü bir işlemci ve daha yüksek hafızayla gelecek. Nvidia'nın Deep Learning Super Sampling, yani DLSS özelliğine sahip olacak bu yonga seti sayesinde cihaz TV'ye bağlandığında 4K kalitede görseller verebilecek.

DLSS desteği oyunlara yeni bir kod eklenmesini gerektireceğinden ilk etapta hazırdaki oyunların grafiklerini iyileştirmekte kullanılacak.

Yeni cihazda 7 inçlik Samsung OLED ekran kullanılacağını da daha önce öğrenmiştik. Ekran hala 720p olsa da, dock modunda 4K çıkış verebilecek olması büyük bir gelişme.

Nintendo Switch'in şu anki satış fiyatı 299$. Analistler bu yeni modelin fiyatının 100$ kadar zamlı olacağını düşünüyor. 349$'ın cihazın cazibesini artıracağını söyleyen analistler, 399$ fiyat etiketi bile olsa cihaza büyük talep olacağını ön görüyorlar.

Nintendo veya Nvidia henüz konuya dair bir açıklama yapmadı.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum