Nioh 2 İlk Oynanış Fragmanıyla Karşımızda!

Oyunun kapalı alfası PS4'e özel olacak

Sony Interactive Entertainment sürpriz biçimde Nioh 2 için yeni bir fragman yayınladı ve oyundan resmi olarak ilk oynanış görüntülerini de bu sayede görmüş olduk. Aslında fragmanın yayınlanma amacı Nioh 2'nin kapalı alfasını duyurmaktı ama fragmanın alfa haberinden çok oynanışa odaklı olması harika oldu.

Fragmanda yer alan bilgiye göre oyunun alfası 24 Mayıs - 2 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek, ancak Team Ninja'nın söylediğine göre bu alfa yalnızca sınırlı sayıda PS4 kullanıcısına özel olarak sunulacak (siz başvurmayacaksınız, sizinle irtibata geçecekler) ve devamı da olmayacak.


Sizin de aşağıda izleyebileceğiniz gibi aslında oyun, oynanış olarak Nioh'u bir hayli andırıyor, hatta mekanlar da oldukça büyük benzerlik taşıyor. Ancak karakterlerdeki değişim de dikkatinizden kaçmamıştır. Fragmanda erkek baş kahramanımıza ek olarak bazı kısımlarda kadın bir samuray da görüyoruz. Bildiğiniz gibi ilk oyunda da topladığımız paralarla farklı karakter modellerini açabiliyor ve oyunu bu modelleri kullanarak oynayabiliyorduk. Ancak sanki bu sefer durum bundan farklıymış ve yönetebileceğimiz biri erkek, biri kadın iki farklı karakter varmış gibi duruyor.

Dikkat çeken bir diğer kısım ise kahramanımızın Yokai'ye dönüşebilmesi ve dönüştüğü Yokai'ye bağlı olarak farklı şekillere girebilip farklı yetenekler kullanabilmesi. Yani oyunda bir dönüşüm mantığı da olacak gibi, bunun Guardian Spirit'e benzer bir mekanik olması da mümkün. Ayrıca yine fragmanda gördüğümüz kadarıyla oyuna daha fazla sayıda silah da eklenmiş, ilk gözüme çarpanlardan biri ikili baltaydı mesela.

Nioh 2, Sony'nin E3 2018 konferansında duyurulmuştu ve oyunun çıkış platformu konusunda şu an elimizdeki tek bilgi PS4 için çıkacağı, diğer platformlar konusunda henüz bir açıklama yapmadı Team Ninja.

YORUMLAR
osmanzi
23 Mayıs 2019 12:40

Nioh gözümde epey understimated bir oyun. Oynanışı o kadar iyiydi ki level design eksiğini kapatıyordu. Umarım yeni dinamikler eklemek adına mevcut sisteme zarar vermezler.

Decypher
osmanzi
23 Mayıs 2019 14:07

Ben Nioh'un o kendine özgü bölüm sistemini de sevmiştim açıkçası, aynı haritaya farklı düşman için gitmek beni hiç rahatsız etmiyordu :) Sonuçta Nioh biraz da loot oyunu, kalkıp da Diablo'da falan da aynı haritaları yüzlerce kez oynuyorduk loot için.

osmanzi
Decypher
24 Mayıs 2019 16:34

Ben Nioh'u her zaman Diablo'dan çok bir Soulslike olarak gördüm, o nedenle aynı haritalara dönmek üzmüştü beni; ama zevkler ve renkler tabii. Dediğim gibi o süper oynanış zaten beni öyle bir çekiyordu ki level design kendi adıma bir eksik olmaktan çıkıyordu. :)


Parolamı Unuttum