No Man’s Sky’ın 50 Farklı Gezegenine Göz Atın

Ne kadar farklı olabilir ki canım?

Hello Games’in adından sıkça söz ettiren, uzay oyunlarını sevmeyenlerin bile içten içe merak ettiği oyunu No Man’s Sky çıkışını yapar yapmaz oyun ve internet dünyasını âdeta avucunun içine aldı. Ne yana baksanız oyunla ilgili bir içerik görüyorsunuz. İşin kötüsü herkes deli gibi oynarken öylece beklemek çok koyuyor yav! Neyse ki Playstation 4 sahibi okurlarımızın bekleyişi bugün sona eriyor. PC’ciler ise iki gün daha sabretmek zorunda.

Oyunla ilgili yayınlanan videolar arasında en ilginç olanı Eurogamer ekibinin hazırladığı gezegen videosu. Bildiğiniz gibi No Man’s Sky’ın gezegenleri rastgele olarak oluşturuluyor ve oyuna her başladığınızda kendinizi bambaşka bir ortamda buluyorsunuz. Peki bu farklılık ne büyüklükte? Çeşitlilik sahiden de vadedildiği kadar… ıııı… çeşitli mi? Eurogamer ekibi de tam olarak bu soruyu merak etmiş oyunu 50 kez baştan başlatarak tüm gezegenleri videoya kaydetmiş.

Ortaya çıkan sonucun oldukça etkileyici olduğunu söylemeden edemeyeceğim. 50 gezegen içerisinde sadece iki-üç kez, çam ağaçlı ve karla kaplı bir yere denk gelinmiş, ki onda da ekolojik olarak ufak tefek farklılıklar var elbette. Ama çoğu kimsenin daha oyun çıkmadan ısrarla iddia ettiğinin aksine aynı ağacın, aynı kayanın, aynı çiçeğin vs bilmem kaç farklı tonunu görmememiz, tam da söz verdikleri gibi tatmin edici bir çeşitlilikle karşılaşmamız beni çok mutlu etti. En çok da havada yüzen şu devasa kaya adacıklarını vs sevdim.

Tabii bunların “başlangıç gezegenleri” olduğunu ve oyunun ilerleyen bölümlerinde sadece okyanustan, zehirli gazlardan, lavlardan vs oluşan dünyalara da denk geleceğimizi unutmamak lazım.

Son olarak oyunun çıkış videosu da dün gece yayınlandı. Onu da en altta bulabilirsiniz. İyi seyirler…

50 Gezegen:

İlk Bakış:

Çıkış Videosu:

YORUMLAR
Parolamı Unuttum