NVIDIA Ampere Ekran Kartlarının Özellikleri Sızmış Olabilir

Çıkış tarihleri bile belli sanki

Ampere, NVIDIA'nın yeni nesil ekran kartı serisinin ismi. Şu ana kadar bu ekran kartlarının tam özellikleri veya çıkış tarihleriyle ilgili net bir bilgi verilmemişti ama ortada pek çok tahmin dolanıyordu. Bu konuda tek bildiğimiz firmanın CEO'su Jensen Young'ın 14 Mayıs'ta GTC 2020 sunumunu yayınlayacağı. Bu sunumun başlığı GET AMPED olduğu için yeni ekran kartlarının da bu tarihte tanıtılması, en azından detaylandırılması bekleniyor.

Ancak, bu sunumda da açıklanacak olan teknik özellikler ve çıkış tarihleri önceden sızmış olabilir. Guru3D'nin haberine göre daha önce de isabetli sızıntılarıyla tanınan @chiakokhua (RetiredEngineer) Twitter hesabı önce aşağıdaki görseli paylaştı, sonrasındaysa tweet'ini sildi.

Buna göre en üst seviyedeki Ampere ekran kartı RTX 3080 Ti'nin çıkış tarihi bu yılın son çeyreği görünüyor. Kartın sahip olduğu sayısal özelliklerse oldukça iyi, kabaca bir hesapla bu ekran kartının 28 TFlops gücünde olacağını söyleyebiliriz. Karşılaştırma olsun diye belirtmek gerekirse RTX 2080 Ti 13.5 TFlops gücünde, dünyanın en güçlü konsolu olacak olan Xbox Series X ise 12 TFlops.

Resimdeki bilgilere göre ilk çıkacak kartlar bu yılın üçüncü çeyreğindeki RTX 3070 ve RTX 3080 olacak.

Bu bilgilerin ne kadar doğru olup olmadığını çok büyük ihtimalle 15 gün içerisinde öğreneceğiz.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum