Nvidia CEO'su, RTX 3080 Stok Kıtlığı 2021'e Kadar Sürecek Diyor

Aynı durum RTX 3090 için de geçerli

Nvidia'nın geçen ay başında duyurusunu yaptığı RTX 3080 ve RTX 3090 kartlar tüm dünyada büyük ilgi gördü, öyle ki daha kartların satışa sunulduğu ilk günden itibaren stok sorunları baş gösterdi. NVIDIA, sonrasında RTX 3070'in çıkış tarihini iki hafta ertelediğini ve yeni tarihin 29 Ekim olduğunu açıkladı.

Çoğu ülkede RTX 3080 kartlar satışa çıktığı anda yok sattı, yoğun ilgi yüzünden siteler çöktü, çoğu oyuncu son ekranda alışverişlerinin tamamlanamadığını gördü. Hatta bu durum NVIDIA'nın resmi mağazasında bile meydana geldi, listelenen ürünlerden bazıları 15 saniye içinde kaldırıldı.

NVIDIA CEO'su Jensen Huang, GeForce RTX 3080 ve 3090 ekran kartlarındaki stok sıkıntılarının 2021'e kadar devam edeceğini söyledi.

"Talebin tüm yıl boyunca tedarikimizin üzerinde olacağına inanıyorum. Unutmayın ki önümüzde bir de tatil dönemi var. Tatil döneminden önce bile satışlarımız inanılmaz iyi gidiyordu, şimdi üzerine bir de bu eklenecek ve gerçekten de harika bir 4. çeyrek geçireceğiz." diyor Huang.

"3080 ve 3090'da yaşadığımız şey tedarik sorunu değil, talep sorunu" diyen Huang, "Sorun, talebin beklentimizin çok çok üzerinde olması - ki inanın beklentimizi oldukça yüksek tutmuştuk. Mağazalar size son on yıldır böyle bir şey görmediklerini söyleyecek. Windows 95 ve Pentium günlerindeki gibi, insanlar bunları almak için mağazalara saldırıyordu. Yani bu çok uzun zamandır görmediğimiz bir hadise ve bunun için hazır değildik."

"Yani bu talebi öngörebilmiş olsak bile, üretimi o kadar hızlı arttırabilmemizin mümkün olduğunu sanmıyorum. Üretimi zaten çok arttırmıştık. Tedarik sayımız çok iyi, ürünler sorunsuz kargolanıyor ama saniyesinde satılıyorlar. Buna gerçekten müteşekkirim ama ortada çözülebilecek gerçek bir sorun olduğunu sanmıyorum. Bu olağanüstü bir olay. Gerçekten de olağanüstü bir olay." demiş Huang.

NVIDIA'nın özellikle de RTX 3080 ile turnayı gözünden vurduğunu söylemek mümkün.

YORUMLAR
Parolamı Unuttum