Obi-Wan Kenobi Dizisinde Darth Maul Yerine Darth Vader İzleyecekmişiz!

"Bebek Yoda'ya fazla benzemesin"

Star Wars Evreni'nin en sevilen karakterlerindenn Obi-Wan Kenobi nihayet kendi dizisiyle yeniden karşımıza çıkacak. Diziden ilk fragman yayınlandıktan sonra özellikle müziklerle birlikte heyecan epey yükseldi. Sadece altı bölümden oluşacak olan diziyle ilgili potansiyel bir ikinci sezon söylentileri de var ama şu an için kesinleşen hiçbir şey yok. Zaten bu projenin dizi olarak ortaya çıkış süreci de bazı tuhaf kararların ardından netleşmişti. Normal şartlar altında Kenobi isimli bir yan film yapmak isteyen Disney,  Han Solo filminin gişe başarısızlığından sonra rotayı dizi olarak belirlemişti. Bu değişiklik senaryoyu da neredeyse baştan aşağı değiştirmiş.

Episode 1'de Darth Maul'u canlandran Ray Park normal şartlar altında Kenobi projesinde yer alacakmış. Ancak filmden diziye geçiş sürecinde The Mandalorian'ın yarattığı etki Darth Maul'un projeden çıkarılıp yerine Darth Vader'ın konulmasına neden olmuş. Bu konudaki en büyük sebep ise Mandalorian senaryosunda Din Djarin ile Bebek Yoda hikayesinin neredeyse karbon kopyasının genç Luke Skywalker ile Obi-Wan arasında geçecek olmasıymış. Yani gelen haberlere göre orijinal taslakta Maul, Luke'u avlamaya gelecek ve Obi-Wan'ı Skywalker mirasını korurken izleyecekmişiz. Birkaç farklı kaynak da Maul'un çok uzun zamandır Disney'in planları arasında yer almadığını söylüyor. 

Çok benzer bir hikayeyi The Mandalorian'da anlatınca Kenobi için süreç çok daha değişik ilerlemiş olabilir. Tabii bu ihtimaller şu an teoriden ibaret zira bu kadar büyük değişiklikleri Lucasfilm cephesinin onaylaması pek mümkün değil. Ancak özellikle Clone Wars sonrası Kenobi vs Maul bambaşka bir heyecan noktası haline gelmişken dizide gerçekten bu sebeple yer almıyorsa durum biraz üzücü. Yine de yerine gelen ismin anlı şanlı Darth Vader olması ve seneler sonra Anakin vs Obi-Wan izleyecek olmak tarifsiz bir his. 25 Mayıs günü A New Hope'un 45. yıldönümünde yayın hayatına başlayacak olan Obi-Wan Kenobi'ye olan inancımız her zaman olduğu gibi sağlam. Kendisi her durumda bizim son umudumuz. 

YORUMLAR
Parolamı Unuttum