Obsidian'ın Yeni RYO'su Avowed'dan Sızan Detaylar Heyecan Verici

Daha şimdiden bilgi sızıntısı başladı

Resetera'daki bir kullanıcı Obsidian'ın henüz yeni duyurduğu rol yapma oyunu Avowed ile ilgili çeşitli bilgiler açıkladı. Microsoft cephesinden haber paylaşımı yapan önemli isimlerden Klobrille de bu bilgilerin doğru olduğunu teyit edince bize de paylaşmak düştü haliyle.

Madde madde paylaşılan bu sızıntıdaki önemli bilgiler arasında oyunun tamamen açık dünyada geçeceği ve Skyrim'den çok daha geniş olacağı bilgisi yer alıyor.Ancak burada geniş kelimesiyle kast edilen şey dünyanın daha dolu dolu olacağıymış. Yine de söz konusu Eora olunca gerçekten de büyük bir ortamda olacağımız garanti.

Oyunda gerçek zamanlı hava durumu sistemi bulunacak, özellikle de sis kullanımına önem veriliyormuş. Ayrıca nehirlerde de mikro fizik sistemleri olacakmış.

Oyunun karakter yaratma ekranının çok gelişmiş özelliklere sahip olacağı söyleniyor.

Avowed mod desteği de sunacak ki bu önemli bir detay, Skyrim'de olduğu gibi oyun için yüzlerce mod üretilebilecek. Mod yaratma aracında temel olarak PC kullanılacak ama bu modlar Xbox'ta da oynanabilir olacak.

Oyunda çok yüksek sayıda fraksiyon bulunacak ve Skyrim'e göre farklı bir yaklaşım kullanılacak.

Avowed'da yol arkadaşlarımız olacak, ama bu Skyrim'den ve Outer World'den farklı bir şekilde sunulacak.

Oyunun hikayesi Pillars of Eternity'deki hikayelerden bağımsız olacak, yaklaşmakta olan tiranlık tehdidine karşı savaşımızı konu alacak.

Oyunda boss'lar bulunacak ve bunlardan bazıları ciddi anlamda dev gibi olacak.

Oyunda elbette Tanrılar da yer alacak, zaten Eora'da tanrıların ne büyük rol oynadığını Pillars of Eternity oyuncuları gayet iyi biliyordur.

İkonik anıtlar, heykeller ve binalara özellikle önem verilecek.

Pillars of Eternity'nin yaratıklarının hikayelerine sadık kalınacak ve bunlara yenileri eklenecek.

Şimdilik "oyundaki herkesi öldürebileceksiniz" mantığı kullanılıyor, öldürdüğümüz NPC'ler muhtemelen hikayenin gidişatını bir şekilde etkileyecek.

Proje üzerinde yaklaşık 100 kişi yaklaşık 2 yıldır çalışıyor ama projenin öncesinde de 7 aylık bir çalışma yapılmış.

Oyunun hedeflenen çıkış tarihi 2022 sonları, 2023 başları olarak düşünülmüş.

 

YORUMLAR
Srinelli
27 Temmuz 2020 12:43

fallout serisinden sonra elder scroll serisine de gozu dikti bu firma. uyuz oldugum bir tarafi var bu firmanin. sanki butun genre leri iyi analiz edip, en iyi oyunundan da iyi alternatif uretiyorlarmis gibi. sanki yola fallout cakmasi ya da elder scroll cakmasi ama daha iyi bir sey yapalim diye yola cikiyorlarmis gibi.

arda-vila
Srinelli
27 Temmuz 2020 15:16

Obsidian'ın orijinal Fallout 1 2 ve hala en iyi Fallout sayılan New Vegası yaptığını, Bethesdanın Fallout ismini ve haklarını sonradan bunlardan satın aldığını biliyorsun değil mi?

Srinelli
arda-vila
28 Temmuz 2020 09:55

biliyorum


Parolamı Unuttum